avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract prestare servicii semnat de persoana ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract prestare servicii semnat de persoana neautorizata

La o firma x care presteaza servicii a semnat o anumita persoana in locul administratorului pe niste contracte de prestari servicii, neavand nici o delegatie in acest sens si nici nu exista in fata semnaturii acel apostrof (bara obliga - ceva de genu'). Ce m-ar interesa sa stiu e care sunt consecintele acestei fapte, avand in vedere ca serviciile au fost prestate conform contractului si s-a facturat in legalitate si ce s-ar putea intampla in cazul in care observa cineva acest lucru (ma refer la beneficiari)?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 12:09, 27 Mai 2011
fata de terti, firma este angajata legal in acel raport juridic si nu se poate face nimic. Insa daca exista un prejudiciu, se poate indrepta impotriva celui care a semnat contractul fara a avea aceste atributii.

exista si o exceptie - daca tertul respectiv stia ca persoana respectiva nu avea mandat ptr semnarea respectivului contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigii cu profesionisti. externalizare activitaati proiecte europene ATP_CTA ATP_CTA Am avut incheiat un contract de prestari servicii cu o entitate care era partener intr-un prouect POSDRU, cu alte cuvinte am icheiat contractul in cadrul unui ... (vezi toată discuția)
Contract de prestări servicii cu erori Joanne33 Joanne33 Bună seara! Am semnat un contract de prestări servicii, pe care, din cauza unei \"abureli psihologice\", nu l-am parcurs cu atenție. Este rușinos, îmi ... (vezi toată discuția)
Neexecutare contract de prestari servicii smeagull smeagull Buna ziua, Sunt jurist incepator in fata unui contract de prestari servicii, cu probleme de executare. Contractul nu prevede nimic altceva decat obligatiile ... (vezi toată discuția)