avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt?

Va rog dinsuflet sa ma ajutati cu un sfat,sa imi spuneti ce ma fac, ce pot sa fac sa ies din aceasta situatie.
Sunt eleva in clasa 13 cursuri la Seral si am terminat saptamana asta cursurile. O luna pe semestru trebuia sa venim la scoala, pentru ore si teze, ca sunt la F.R. (frecventa redusa).
In fiecare semestru se adun bani pentru fondul scolii, de la fiecare clasa. Si, ca de obicei, am strans banii de la colegii mei (ca eu sunt responsabila cu adunarea si predarea banilor) si..pentru ca era ora 7 seara cand am terminat cursurile, secretara nu mai era la scoala ca sa ii predau personal ei, atunci am dat banii unei profesoare ca sa ii predea ea secretarei cand o va intalni. Problema este ca aceasta profesoara nu recunoaste ca i-am dat banii, chiar daca erau acolo colegi de fata camd i-am dat. De fapt, ea spune ca sunt doar jumatate decat ar trebui sa fie. Eu am facut o lista cu colegii , suntem 22 si fiecare am dat cate 100 de lei, deci in total rau 22 de milioane (vechi). Acuma ea spune ca acolo nu erau 22 demilioane ci numai 11 milioane , deci jumatate. Greseala mea a fost ca nu am numarat banii acolo de fata cu ea si profesorii ceilalti, si nu am nici o dovada ca am predat 22 de milioane. Nu am dat nici o semnatura, iar hartia pe care am facut-o eu e schimbata cu o alta hartie, unde scrie numai jumate din bani, deci....cu alte cuvinte ...ea a luat jumatate de bani, se bazeaza pe faptul ca nu am semnat nicaieri ca i-am predat ei, si acuma eu sunt invinuita ca am luat acei bani sau ca nu i-am predat pe toti. Ce ma fac acum? Cum pot sa dovedesc ca am dat acei bani pe toti si ca eu nu am oprit nimic din ei, ci profesoara e cea care a retinut banii???? Ajutati-ma, va rog....acuma toti colegii si secretara spun ca eu amumblat la ei.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:53, 27 Mai 2011
angelica1980 a scris:

Nu am dat nici o semnatura, iar hartia pe care am facut-o eu e schimbata cu o alta hartie, unde scrie numai jumate din bani


Pe hartia pe care i-ati predat-o scria suma de 22 mil? Sa intelegem ca profesoara careia i-ati predat banii a inlocuit acel inscris cu altul, pe care a scris jumatate din suma?
Pe aceasta noua hartie nu se regaseste si scrisul dvs. ci doar al profesoarei? Cred ca aceasta hartie poate fi supusa unor verificari , unei expertize grafoscopice.
Faptul ca in cancelarie erau si alte persoane nu va ajuta prea mult, ei pot confirma predarea banilor, insa nu si suma care ati predat-o.
Daca este asa cum spuneti, cred ca profesoara aceasta ar putea avea niste probleme.
Vorbiti cu ea si spuneti-i ca veti cere expertizarea inscrisului .
Si in orice caz, in situatii similare, nu mai predati sume de bani fara ca cel care-i primeste sa semneze ca i-a primit , ca aprimit suma de...
Problema e ca sicolegii mei cred ca eu i-am luat, si ca am schimbat hartia, ca ampus pe altcineva care sa scrie si ca eu dau vina pe profesoara ca ea a schimbat, cand de fapt...eu am facut sa para asa....Sa inteleg ca acesti bani pe care i-am dat nu pot dovedi nicicum ca au fost 22 de milioane?
Pe hartia aia ati pus mana? Cand ati predat banii erau in plic sau i-ati dat asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme din scoala urdesmanuela urdesmanuela Buna ziua.Fiica mea care se afla in clasa a 10-a la un liceu din Timisoara a avut probleme cu profesoara sa de muzica.Ea face jumatate de semestru muzica si ... (vezi toată discuția)
Examen, contestatie mod de desfasurare si nota Boldor_A Boldor_A Buna ziua, am si eu o problema: Sunt studenta la Pedagogia Invatamantului. Am colegi in clasa, care au terminat candva liceul pedagogic si bineinteles sunt ... (vezi toată discuția)
Învățământ -profesor cu probleme SimoCI SimoCI Bună ziua. Fiul meu a terminat clasa a7-a si este corigent la matematica, la fel ca inca 15, numai din clasa lui. In numeroase randuri parintii au incercat sa ... (vezi toată discuția)