avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte vanzare cumparare/donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte vanzare cumparare/donatie

Buna ziua,

Ma intereseaza achizitionarea unui aparatament; am aflat ca acel apartament este dobandit prin act de donatie de cele 2 mostenitoare de drept, fiicele propritarei. Proprietara insa vrea sa vanda acum apartamentul; se poate anula acel act de donatie? Daca da, dupa ce se anuleaza actul si cumpar proprietatea, eu ca si cumparator al imobilului mai risc sa fiu pus in situatia unui litigiu cu mostenitorii?
Multumesc anticipat!
Radu
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:08, 27 Mai 2011
Daca fetele sunt de acord cu vanzarea, atunci, in calitate de proprietare ale apartamentului, vor semna numai ele contractul de vanzare cumparare. In situatia in care ele nu se opun vanzarii, nu are sens ca mama lor sa inceapa demersuri pentru revocarea donatiei. Astfel, in maxim 2 saptamani puteti finaliza actul de vanzare cumparare, nemaifiind necesar sa asteptati ca mama fetelor sa obtina o hotarare judecatoreasca pt revocarea donatiei.
m13d a scris:

Atunci sa inteleg ca fiicele sunt de acord, este banca cea care nu accepta proprietatea care este dobandita prin donatie. Lucrurile sunt mult mai simple.


In ce sens sunt mai simple? Este necesara hotarare judecatoreasca sau se poate revoca printr-un act notarial semnat de partile care fac obiectul actului de donatie?
multumesc
revocarea e de competenta instantei
poate ar fi bine sa va orientati sa cumparati alta locuinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa cu act de donatie marik79 marik79 Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Am urmatoarea situatie : doresc sa achizitionez prin programul prima casa un apartament detinut de 2 ... (vezi toată discuția)
Coproprietate apartament Raul23 Raul23 Acum 10 ani fiul meu a obtinut un credit ipotecar pentru mine , dupa ce am achitat ratele la banca pentru apartament si creditul s-a terminat el numai este de ... (vezi toată discuția)
Apartament donat ionela.balan ionela.balan Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Urmeaza sa cumpar un apartament prin programul prima casa. Vanzatoarea are apartamentul primit ca donatie ... (vezi toată discuția)