avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozitarea primelor ?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozitarea primelor ?

Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista o limita maxima impusa in momentul acordarii primei unui salariat pentru indeplinirea unor sarcini, activitati si responsabilitati suplimentare functiei de baza? (Ex.: prima nu poate depasi suma de....???)

Se mai plateste impozitul de catre angajator de 19,5%, iar de catre angajat de 9,5%? Daca da, cand se aplica aceasta impozitare: la acordarea primei? Daca nu, mai este valabil Ordinul 122 / 21.02.2008 emis de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, sau a fost si acesta modificat intre timp? #-o

Va multumesc anticipat.

O zi excelenta tuturor!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:57, 6 August 2008
EllaElla a scris:

Spusesem ca administratorul a intrebat o jurista daca este necesar sa emita/semneze o astfel de decizie, iar acea jurista i-a spus ca nu este nevoie. Eu am redactat deja decizia respectiva, dar nu vrea sa o semneze... Nu exista nicio prevedere in niciun document al soc. cu privire la modalitatea de acordare a primelor....In cazul unui control, soc. poate avea probleme daca nu semneaza aceasta decizie? Presupun ca angajatul care a primit prima nu poate fi afectat daca soc. are probleme din aceasta cauza....Sau???:-/

Jurista sa se mai documenteze.
Aceasta decizie, la care face referire Elis, este justificarea din evidenta contabila a sumei achitate in plus fata de cele prevazute in CIM. Daca cineva intreaba de ce s-a platit 6600 in loc de 1300 lei salariatului X?Cum se justifica casierul, contabilul etc??
Este posibil ca la un eventual control, salariatul sa fie obligat sa returneze acei bani.
...............
Logica este simpla, chiar dvs ati dat raspunsul .... cum se va justifica in contabilitate aceasta plata?:-/
Din cate stiu eu, in contabilitate orice cheltuiala trebuie justificata.

Intr-adevar, daca este semnata aceasta decizie atunci nu mai exista griji pentru un eventual control sau nejustificare a sumei acordate salariatului respectiv.
...............

Alte discuții în legătură

Juristul poate fi obligat să semneze /avizeze asemenea acte ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Astăzi s-a pus problema ca juristul instituției noastre publice să pună semnătura pe Statele de plată..... Vă rog frumos să mă ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu transportul salariatilor m_nitu m_nitu Buna dimineata! Am si eu o intrebare: ce documente trebuie sa aduca salariatul pentru a i se deconta cheltuielile cu transportul la si de la locul de munca? ... (vezi toată discuția)
Prime pentru angajati rebecavalentina rebecavalentina Buna ziua. Ma puteti ajuta si pe mine intr-o problema? Care este valoarea maxima care se poate acorda ca prima de Craciun in cazul in care avem 2 angajati, ... (vezi toată discuția)