avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara \"obligatorie\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara "obligatorie"

Buna ziua..va cer ajutorul intr-o problema.Eu si sotul meu suntem in divort:asta implica incredintarea celor 2 minori mie, pensie alimentara si partaj. Ca sa terminam odata povestea am decis amandoi sa facem o forma prin notar...problema este ca eu am cerut pt copii ca pensie de intretinere o anumita suma de bani, intr-un final sotul meu a fost de acord. Dar....eu il cunosc pe sotul meu..va da acesti bani o luna dupa aceea va spune ca nu are servici (el lucrand in afara) si se va ajunge la minimul pe economie.
Sub ce forma pot face un act la notar prin care sotul meu sa fie obligat pana cand fac copiii 18 ani la plata acelei sume de bani....adica chiar daca va dovedi ca nu are servici sa nu se tina cont de asta( el va avea oricum mereu servici dar la negru in afara)...sau sa cada aceasta suma de bani pe parintii lui........deci sa fie obligat sa ii plateasca timp de 18 ani (fetita doar ce s-a nascut acum).
Va multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Vasile Mihaela , Consilier juridic 23:01, 27 Mai 2011
Nimeni nu se poate obliga la mai mult decat are. Daca situatia ar fi reala in ce priveste venitul obtiunut ce sa faca sa se duca la cersit ca sa va satisfaca pretentiile?
In cazul in care se ajunge la neplata pensiei cuvenite il actionati in justitie pt. abandon de familie care se constituie ca infractiune. Pensia de intretinere este obligatorie nu facultativa insa in principiu copii au dreptul doar la 30% din veniturile celui care o datoreaza.
avand in vedere ca aveti copii minori, nu puteti divorta la notar. iar pensia, o va stabili instanta, sotul fiind obligat in baza hotararii judecatoresti, nu in baza vreunei declaratii a lui.
Nimeni nu il obliga la mai mult decat are....ba la mai putin....vorbim de un TATA care timp de 7 luni a castigat 3000 de euro lunar dar la copil nu i-a dat nimic pt ca " nu are job"...daca ar fi sa i se ia dupa salariu ar da mult mai mult decat pretind eu PENTRU COPII nu pt mine.
Iar daca ultima sansa de a le asigura hrana copiilor ar fi cersitul....da ...as recurge si la asa ceva.
Sotul meu nu doreste sa dea luna de luna decat minimul pe economie.......de aceea vreao o forma legala ....care sa il oblige indiferent cum la plata acestei pensii.
Nu exista forma legala care sa il oblige la mai mult de 30% din venitul obtinut. Daca totusi aveti un acord incercati sa evitati discutii contradictorii ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere cota pensie întreținere carolmihai carolmihai Buna ziua, am fost obligat de instanța sa achit o pensie in cota de 25% din salarul minim pe economie ptr cei 2 minori. După divorț m-am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara de la tata fara venit Jenu68 Jenu68 Buna ziua! M-a rugat cineva sa ma interesez daca va fi obligat, in caz de divort, sa platesca pensie alimentara daca nu are nici un venit. Are trei copii, ... (vezi toată discuția)
Se poate primi pensie alimentara pt copii inainte de divort? alynastar alynastar Sora si cumnatul meu sau despartit in fapt acum 2 luni,ei au 2 copii.ce anume trebuie sa faca soara mea ca sa primeasca o pensie alimentara pt copii pana la ... (vezi toată discuția)