Buna ziua!
M-a rugat cineva sa ma interesez daca va fi obligat, in caz de divort, sa platesca pensie alimentara daca nu are nici un venit. Are trei copii, toti scolari, unul dintre ei face la vara 18 ani iar ceilalti mai mici, minori. Care este procentul pe care-l va plati in caz ca se va angaja undeva si pentru cat timp?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Dacă nu are niciun venit, va fi obligat să plătească pensie de întreţinere în cotă raportată la venitul minim pe economie. Pentru 3 sau mai mulţi copii, până la o jumătate din venitul său net, până la terminarea studiilor.
daca nu are venituri, va fi obligat sa plateasca pensie raportat la venitul minim pe economie. daca divortul se va pronunta pana cel mare va deveni major, tatal datoreaza maxim 50 % din venitul minim ,adica vreo 335 lei.
pt 2 copii procentul e 33%.
daca cel mare va implini intre timp 18 ani, isi poate actiona tatal in judecata daca urmeaza cursuri postliceale la zi
Situatia mea:
Buna, ma numesc Bojin Bogdan, acum 4 ani am intrat intr-o relatie cu Madalina, nu ne-am casatorit, dar avem o fetita. Situatia mea financiara era foarte proasta datorita unei popriri, asadar am gasit solutia de a munci in Germania. Totul a fost ok pana la intoarcerea mea de craciun cand nu am mai gasit nici pe Madalina nici fetita. Acum dupa 4 am de zile aflu ca ea sa casatorit si am inaintat proces pt pensie alimentara.
Se pare ca totul sa intamplat in lipsa mea.
Intrebarea mea este, daca eu am venit de 1200 (minim pe economie) si 33% este poprire si dupaia unca 50% pensie eu probabil o sa raman cu 400, acum din 400 eu trebuie sa platesc 600 chirie si utilitati si inca 400 pentru mancare. ( sumele sunt doar un exemplu) . deci in mare parte sunt condamnat la inchisoare sau moarte fara sa fiu vinovat cu nimic.
Ce alte obtiuni as putea avea in situatia data?
Martonze
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Veţi plăti maxim 25% din venitul dvs, iar poprirea va fi tot de 25%, fiindcă legea nu permite popriri mai mari de 50%.