avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se stabileste pensia alimentara in cazul in care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se stabileste pensia alimentara in cazul in care ...?

Cum se stabileste pensia alimentara in cazul in care in ultimele 5 din 6 luni nu am avut nici un venit ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:02, 9 Iunie 2010
Pensia de intretinere se stabileste raportat la salariul minim pe economie.
Pensia de intretinere se stabileste la venitul minim pe economia nationala, chiar daca dvs nu ati realizat venituri in ultimile 5 luni, asa cum afirmati.
1/4 pt un minor din salariul minim pe economie
daca sunt 2 copii 1/3 pt fiecare minor tot raportat la salariul minim pe economie
sau se stabileste o suma fixa fixa pe luna ,dar numai cu acordul tatalui.
La venitul minim pe economie, in cuantum fix, suma stabilita fiind un functie nr. de copii.Pentru un copil 25%, 33% si 50% pentru 3 sau mai multi., deci contravaloarea procentului din venitul minim pe economie.
cu acordul tatalui numai cand este vorba de suma fixa...oricum el este obligat la pensie, nu are de ales

Alte discuții în legătură

Cuantum pensie de intretinere Tianna Tianna Poate cineva sa-mi spuna cum se stabileste pensia de intretinere, daca in cauza sunt 3 copii? Care este procentajul cuvenit per copil? (vezi toată discuția)
Pensie intretinere rebeca_rebeca rebeca_rebeca Buna seara! Am divortat de 7 luni si am o fetita de 4 ani si jumatate. Instanta a stabilit o pensie de intretinere in valoare de 25% din venitul net lunar. ... (vezi toată discuția)
Judecare in lipsa andrei_70 andrei_70 Am introdus o actiune pentru pensie de intretinere copil major aflat in continuarea studiilor. Precizez faptul ca in actiunea depusa am solicitat judecarea in ... (vezi toată discuția)