avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se stabileste pensia alimentara in cazul in care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se stabileste pensia alimentara in cazul in care ...?

Cum se stabileste pensia alimentara in cazul in care in ultimele 5 din 6 luni nu am avut nici un venit ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:02, 9 Iunie 2010
simonette12 a scris:

La venitul minim pe economie, in cuantum fix, suma stabilita fiind un functie nr. de copii.Pentru un copil 25%, 33% si 50% pentru 3 sau mai multi., deci contravaloarea procentului din venitul minim pe economie.

inmultirea numarului de copii, nu duce si la cresterea procentelor la 50 % cum spuneti, sau daca ati avut un astfel de caz in care ati obtinut dvs atat, poate postati hotararea s-o folosim ca jurisprudenta.
pentru un copil bolnav psihic sau fizic pensia lui am vazut ca se poate ridica la maxim 30% -33% , iar daca sunt mai multi copii in cresterea tatalui, atunci el poate cere diminuarea pensiei, evident demonstrand faptul ca respectivul copil nu este singurul in ingrijirea lui.

av.m.vasilescu
Poate nu am fost eu suficient de explicita.Pentru un copil 25%, pentru 2 copii 33% si pentru 3 sau mai multi 50%.Procentul scade cu cat sunt mai multi copii.( 1/4- pentru un copil, 1/3 pentru 2 copii si 1/2 pentru 3 sau mai multi-art 94 al.2 c. fam).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum pensie de intretinere Tianna Tianna Poate cineva sa-mi spuna cum se stabileste pensia de intretinere, daca in cauza sunt 3 copii? Care este procentajul cuvenit per copil? (vezi toată discuția)
Pensie intretinere rebeca_rebeca rebeca_rebeca Buna seara! Am divortat de 7 luni si am o fetita de 4 ani si jumatate. Instanta a stabilit o pensie de intretinere in valoare de 25% din venitul net lunar. ... (vezi toată discuția)
Judecare in lipsa andrei_70 andrei_70 Am introdus o actiune pentru pensie de intretinere copil major aflat in continuarea studiilor. Precizez faptul ca in actiunea depusa am solicitat judecarea in ... (vezi toată discuția)