avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecare in lipsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecare in lipsa

Am introdus o actiune pentru pensie de intretinere copil major aflat in continuarea studiilor.
Precizez faptul ca in actiunea depusa am solicitat judecarea in lipsa, în conformitate cu art. 411 alin. (1) pct.2) din C. proc. civ.,datorita faptului ca sunt la facultate in alt judet si nu doresc sa lipsesc de la cursuri sau sa ratez vreun examen.
Nu stiu foarte clar daca in situatia data trebuie sa ma prezint la primul termen sau daca din moment ce am solicitat judecarea in lipsa nu este neaparat necesara prezenta mea la proces.
As dori sa ma lamuriti daca trebuie sa ma prezint la primul termen.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:20, 13 Iulie 2016
Nu sunteți obligata sa va prezentați dar e posibil sa fie nevoie de precizări sau acte.
Dacă nu sunt probleme se judeca în lipsa.
Probleme vor fi din partea tatalui care refuza sa plateasca pensie de intretinere.
Pana la 18 ani imi platea 74 lei pe luna si dupa implinirea varstei de 18 ani mi-a virat sporadic, cand a considerat el ca am nevoie, suma de 60 lei, deci mai putin decat primeam pana la varsta de 18 ani.

Precizez faptul ca tatal meu este pensionat pe caz de boala.
La divortul parintilor mei instanta a stabilit pensia in raport cu salariul minim pe economie insa tatal meu a facut apel considerand ca suma de 200 lei pentru 2 copii este foarte mare iar instanta a stabilit atunci pensia de intretinere in raport de pensia lui de boala, adica 129 lei pentru 2 copii.
Pensia de intretinere se stabileste in raport cu veniturile tatalui sau la salariu minim pe economie?
andrei_70 a scris:

instanta a stabilit atunci pensia de intretinere in raport de pensia lui de boala, adica 129 lei pentru 2 copii.
Pensia de intretinere se stabileste in raport cu veniturile tatalui sau la salariu minim pe economie?

Pensia de întreținere se stabilește raportat la veniturile certe ale părintelui debitor, adică raportat la pensia de boală, în speța de față.

25% pentru 1 copil, 33% pentru 2 copii și 50% pentru 3 sau mai mulți copii, dar procentul este raportat la pensia de boală, pensia fiind venitul cert pe care îl are cu caracter de continuitate.

Citiți aici temeiul juridic și exemple similare din alte spețe în care părinții sunt pensionari: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2016
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere raportata la salariul minim pe economie  Loredana Puscasu Loredana Puscasu In urma divortului s-a stabilit in sarcina sotului suma de 200 ron lunar raportata la nivelul salariului nimim pe economie insa el a facut apel si instanta de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mireaandreiiustin mireaandreiiustin Buna ziua! Am un copil cu handicap grav iar pensia alimentara a fost stabilita in 2013 la 238 lei/luna. Cheltuielile pentru recuperare si intretinere sunt mari ... (vezi toată discuția)
Stabilire cuantum pensie alimentara ulises10 ulises10 stie cineva cum se va calcula cuantia pensiei alimentare daca parintele care trebuie sa o plateasca are venitul real mult mai mic (demonstrabil cu documente) ... (vezi toată discuția)