avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cuantum pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cuantum pensie de intretinere

Poate cineva sa-mi spuna cum se stabileste pensia de intretinere, daca in cauza sunt 3 copii? Care este procentajul cuvenit per copil?
Cel mai recent răspuns: Tianna , utilizator 17:28, 27 Ianuarie 2011
50 % din venitul net al tatalui sau 50% raportat la venitul minim pe economie dupa caz.;)
Conform art. 94 din Codul familiei, in situatia in care se datoreaza obligatie de intretinere catre trei sau mai multi copii , aceasta se stabileste pana la jumatate din castigul celui ce datoreaza intretinerea.
25% pentru un copil, 33% pentru doi copii, 50% din venitul tatalui pentru trei sau mai multi copii.Aceste procente reprezinta maximul pe care instanta il poate acorda.
Pensia de intretinere se stabileste in functie de nevoia minorului.Instanta poate acorda maximul procentual, sau mai putin.
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
aly_yoana, utilizator
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns la intrebare. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara - 25% din toate veniturile tatalui? cristinani cristinani Buna seara, Intentionez sa il dau in judecata pe tatal copilului pentru plata pensiei alimentare si am nevoie de cateva sfaturi / raspunsuri: - in cazul ... (vezi toată discuția)
Actiune marire pensie intretinere minor ContSters114133 ContSters114133 cum credeti ca se solutioneaza o actiune de marire a pensiei de intretinere minor,daca procentul a fost cel maxim admis?in sentinta civila stabilita in baza ... (vezi toată discuția)
Procent din veniturile tatalui pentru crestere minor de catre mama la divort prin notar delotilia delotilia Buna ziua. As dori sa stiu care este, in cazul unui divort cu minori, procentul din salariul tatalui la care are dreptul minorul in cazul in care acesta ramane ... (vezi toată discuția)