avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procent din veniturile tatalui pentru crestere minor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procent din veniturile tatalui pentru crestere minor de catre mama la divort prin notar

Buna ziua. As dori sa stiu care este, in cazul unui divort cu minori, procentul din salariul tatalui la care are dreptul minorul in cazul in care acesta ramane in ingrijirea mamei. Am auzit si de 25%, dar si de 33%. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: delotilia , utilizator 12:49, 19 Noiembrie 2013
Art. 529 Cod Civil
Cuantumul intretinerii. (1) Intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui care urmeaza a o plati.
(2) Cand intretinerea este datorata de parinte, ea se stabileste pana la o patrime din venitul sau lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii si o jumatate pentru 3 sau mai multi copii.
(3) Cuantumul intretinerii datorate copiilor, impreuna cu intretinerea datorata altor persoane, potrivit legii, nu poate depasi jumatate din venitul net lunar al celui obligat.
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2013
ContSters250994, utilizator
Fiind vb de un divort la notar, trebuie sa va intelegeti si asupra pensiei, pensie ce poate fi si sub sau peste acest procent, functie de cum va intelegeti.
Legal, pensia in cuantum maxim ce o puteti obtine e de 25% din venitul net constant, insa daca nu va intelegeti cu celalalt asupra acestui aspect, va trebui sa apelati la instanta unde se va tine cont de venitul tatalui, de nevoile reale ale minorului, de alte obligatii ale tatalui.

Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara florentina-doina florentina-doina Buna seara.as dori sa stiu daca pot da in judecata sotul pentru a-mi plati pensia alimentara la 2 copii chiar daca nu sunt divortata...specific ca suntem ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara slvesterlore slvesterlore am o intrebare asupra unui subiect asupra caruia nu putem cadea de acord eu si sotul meu . suntem in divort si el spune nu vrea sa fie de acord decat cu 15% ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru 2 copii tanad cont ca al doilea minor are gradul 1 de handicap badea_madalina badea_madalina am cerut in instanta sa mi se actualizeze pensia alimentara acordata de instanta in 2001 pentru 2 copii,mai ales ca cel de al doilea minor are gr 1 de handicap ... (vezi toată discuția)