Doresc trecerea de la sistemul de contorizare cu repartitoare la calcularea consumului la pausal.Cum pot face acest lucru de unul singur? Pentru ca ceilalti din scara nu vor.La asociatia de proprietari , administratorul nu-mi da acordul de transfer.Mentionez ca mai sint 2 ap. la pausal in scara.
multumesc anticipat
Intrucat prin Legea energiei termice nr. 325/2006 montarea repartitoarelor de costuri este obligatorie, trebuie sa discutati cu diplomatie cu conducerea asociatiei.
Art. 29
(1) În cazul consumatorilor dintr-un condominiu, alimentaţi printr-un branşament termic comun, sunt obligatorii montarea de către proprietari a repartitoarelor de costuri şi stabilirea unei metodologii de repartizare a costurilor, aprobată în adunarea generală a asociaţiei de proprietari/locatari, în baza metodologiei-cadru elaborate de A.N.R.S.C.
De unul singur nu puteti face nimic, doar prin asociatia de proprietari.
Mai cititi si,
ORDIN Nr. 343 din 13 iulie 2010
pentru aprobarea Normei tehnice privind repartizarea consumurilor de energie termică între consumatorii din imobilele de tip condominiu, în cazul folosirii sistemelor de repartizare a costurilor pentru încălzire şi apă caldă de consum
Chiar este valabil acest art. 29???
In primul rand, nu s-a aplicat niciodata, in al doilea rand ce competenta TEHNICA au asociatiile de propietari sa stabileasca o metodologie de calcul?
Nu mai vorbesc de faptul ca pentru calcule se foloseste un program specializat care are deja metodologia inclusa; se introduc doar datele pentru fiecare apartament.
Puteti renunta bine mersi la repartitoare refuzand accesul in apartament persoanei care le citeste (asta daca nu aveti ghinionul sa se citeasca prin radio).
Oricum, nu va sfatuiesc sa o faceti, va veti trezi cu niste sume enorme.
Din pacate la noi legile sunt date de incompetenti (a se vedea chiar metodologia aferenta Ordinului 343, la un pasaj mi-am intrebat avocata ce vor sa spuna si nu a fost capabila sa imi explice deci nu era vorba de limbaj juridic ci de tampenii si asta exact pentru ap. fara repartitoare).
Eu am ajuns la neplacuta concluzie ca legile actuale sunt facute sa te oblige sa ajungi la tribunal ca sa aiba ei de lucru.#-o
@alin96
Daca nu va place repartizarea caldurii pe baza contorizarii prin repartitoare, puteti renunta la a declara indecsii acestora, ii comunicati administratorului acest lucru, el este obligat sa comunice firmei ca la apartamentul dv. sa se consemneze consum necontorizat (nu pausal) si gata, va faceti gustul!
Ideea e ca nu-i puteti obliga pe vecini sa renunte la contorizare si in al doilea rand, va sfatuiesc sa nu va dati jos repartitoarele de pe calorifere decat atunci cand veti fi convins, comparand valorile de caldura din ambele situatii, ca ati o avut o idee excelenta renuntand la consumul contorizat, altfel puteti reveni cu usurinta la consumul contorizat....numai spunandu-i administratorului ca vreti inapoi!
Repartizare caldura
ovidiu59
Situatia prezenta este urmatoarea:
Un bloc,doua scari(fiecare scara asociatie distincta juridic),un contor de caldura,
Repartizarea caldurii pana in acest ... (vezi toată discuția)