Suntem mai multi fosti salariati ai unei societati care am ales programul de plecari voluntare incepand cu data de 18.06.2008 (art.55 lit."b" din legea nr.53/2003).
Dorim sa aflam daca a fost legala recalcularea CO (idem.+aj.vacanta) numai pentru acei salariati care au avut o parte de CO programata in luna 06.2008 sau rest CO din luna 05.2008, acestora le-a fost retinuta 50% din suma(???).
Programarea CO a fost facuta in luna 12.2007, la aceea data nu se stia cand va incepe programul PPV, iar o parte din personal nu a putut lua CO decat in 2,3 transe(conducere nu a fost de acord cu luarea unui CO de 30-34 zile intro singura transa).
Important de mentionat este ca, pentru cei care au avut CO ( sau codita CO ) in luna iunie, data cererii PPV a fost facuta dupa revenirea din concediul de odihna.
De neinteles mai este si faptul ca pentru cei care au luat tot CO pentru anul 2008 in perioada 01.01.2008 - 31.05.2008 nu s-a facut nicio recalculare(????).
Exemplu:
CO recalculat (diminuat cu 50%) - prima transa - 01.02.2008 - 15 zile
- a doua transa - 01.06.2008 - 15 zile
- data PPV 27.06.2008
CO nerecalculat ( valoare integrala - idem+aj vacanta) - prima transa -01.01.2008 -15 zile
- a doua transa - 01.04.2008 - 15 zile
- data PPV 27.06.2008.
Am cerut explicatii serv.RU si Financiar, intrucat nu am fost instiintati inainte de efectuarea cererii PPV cu privire la rec.CO, iar raspunsul a fost evaziv - "Asa a hotarat conducerea societatii."
Era de inteles daca se recalcula CO pentru toti cei plecati cu PPV , indiferent de data plecarii in CO ( 01.01.2008-pana la data cererii PPV).
Am cerut informatii si liderului de sindicat dar si el era la fel de nedumerit fata de acest mod de calcul.
Este legal acest mod de calcul ? Este valabila acesta hotarare de recalculare numai pentru luna iunie??
Ce putem face ??? Va multumim !
Raportează acest mesaj
Sus
Profil Trimiteţi mesaj privat E-mail
Răspuns cu citat
daca se respecta principiul conform caruia CO este acordatproportional cu timpul lucrat totul este ok.
cine critica trebuie sa argumenteze cu prevederi legale.
Era corect daca se respecta principiul conform caruia CO este acordat proportional cu timpul lucrat (asa si trebuia) dar pentru toti cei care au ales programul PPV si au luat Co in perioada 01.01.2008 - data inregistrarii cererii PPV -27.06.2008, NU ??
Oamenii nu inteleg de ce este aceasta diferenta in modul de calcul(???).
O zi buna !
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Plecari voluntare
elena stan
Doresc sa aflu daca in urma plecari voluntare( cu plati compensatorii) dintr-o societate, mai am dreptul la somaj in urma incetarii contractului colectiv de ... (vezi toată discuția)