Doresc sa aflu daca in urma plecari voluntare( cu plati compensatorii) dintr-o societate, mai am dreptul la somaj in urma incetarii contractului colectiv de munca.Atunci cand functia ta nu se mai regaseste in noul nomenclator de functii, numai plecare voluntara nu este...
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Multumesc pentru raspuns !Nu am specificat urmatorul lucru::
Contractul individual de munca inceteaza ca urmare a "acordului partilor, conform art 55 lit "b" din legea nr. 53/2003 din Codul Muncii.
Este legala decizia unitatii de a recalcula tot C.O pe anul 2008 numai pentru cei care au avut o prima parte din CO in perioada 01.01.2008-31.05.2008 si o a doua perioada incepand cu 01.06.2008 (luna inceperii programului PPV), iar pentru cei care l-au luat integral pana la data de 31.05.2008 NU??
Celor care, in urma programarii facute in luna dec.2007, au avut o parte din concediu programat in luna 06, le-a fost retinuta jumatate din valoarea CO(indem.+ajutor de vacanta).
As fi inteles daca retineau jumatate din valoarea CO + prima de vacanta si la cei care au efectuat tot CO in perioada 01.01.2008-0-31.05.2008.
Mentionez ca la data programarii CO - dec,2007- nu se stia data inceperii programului PPV.
Au fost situatii cand unitatea nu a fost de acord cu luarea CO integral, intro singura transa, deaceea salariatii au fost nevoiti sa-si ia CO in 2 sau 3 transe.
Concediu de odihna
mosu1907
in 2013 angajatorul sustine k am avut 9n zile concediu de odihna mai mult decat perioada legala si doreste ca in acest an concediul meu sa fie cu 9 zile mai ... (vezi toată discuția)