avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ordonanta de urgenta nr. 119/2007 privind masurile ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ordonanta de urgenta nr. 119/2007 privind masurile pentru combaterea intarzierii executarii obligatiilor de plata rezultate din contracte comerciale

Intarzierea la plata a chiriei prevazuta in contractul de inchiriere a unui teren, incheiat intre doua societati comerciale, poate face obiectul Ordonantei de urgenta nr. 119/2007 privind masurile pentru combaterea intarzierii executarii obligatiilor de plata rezultate din contracte comerciale?
Va multumesc!

Art. 1. — In sensul prezentei ordonante de urgenta, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
1. contract comercial reprezinta contractul incheiat intre comercianti ori intre acestia si o autoritate contractanta, avand ca obiect furnizarea unor bunuri sau prestarea de servicii contra unui pret constand intr-o suma de bani;
Cel mai recent răspuns: MLV , utilizator 17:29, 27 Mai 2011
Da , poate fi considerat un contract incheiait in sensul celor prevazute de OUG 119/2007. Daca doriti inaintarea unei actiuni, va sfatuiesc sa v-o intemeiati pe dispozitiile OG 5/2001.
pe OUG 119 veti obtine direct titlu executoriu, in schimb pe OUG 5/2001 va trebui sa investiti hotararea cu formula executorie
Va multumesc!
Am fost chemat in judecata pentru neplata chiriei la termenul scadent, invocandu-se OUG 119/2007.
Eu trebuie sa formulez intampinare si nu am argumente.
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2011
MLV, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept comun/somatie de plata/ordonanta de plata dacmoto dacmoto Buna ziua, Contractul este incheiat intre o societate comerciala si o persoana fizica. Persoana fizica se obliga sa presteze activitate( dirigentie de ... (vezi toată discuția)
Somatie, ordonanta sau...pretentii? Irina S. Irina S. Am o factura incasata partial. Debitorul meu nu vrea sa achite o diferenta de 1200 lei. Pe factura este specificat faptul ca \"tine loc de contract\" . Mai ... (vezi toată discuția)
Og 5/2001 versus oug 119/2007 Emil Lasconi Emil Lasconi Fratilor va rog sa ma ajutati. Am avut o somatie de plata respinsa de judecatorie( inca nu stiu motivele ca nu este motivata ) insa pot sa va spun ca am ... (vezi toată discuția)