avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare fara proces - chirias in imobil retrocedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare fara proces - chirias in imobil retrocedat

Buna ziua.Sunt chirias in imobil retrocedat pe legea 10. In anul 2007 afost retrocedat imobilul prin decizia primarului si ulterior noul proprietar ne-a incheiat un nou contr. de inch.Teoretic anul acesta ar fi ultimul(adica se implinesc cei 5 ani).Mentionez ca am depus un dosar ptr. o locuinta sociala la primarie dar nu indeplinesc calitatea de evacuat.Am rugat proprietarul sa ne evacueze si in consecinta ne-a facut o notificare prin executor sa evacuam imobilul pana la data de 31 iun. pe motiv ca locuinta este constr.in1912,este degradata si nu raspunde daca se prabuseste.Dar nici aceasta notificare nu i-mi atesta calitatea de evacuat.Proprietarul nu doreste sa deschida un proces ptr a ma evacua(deocamdata......cred ca asteapta sa plecam singuri) Spuneti-mi va rog daca se poate, cum voi putea sa am calitatea de evacuat din locuinta pe legea 10, fara hotarare de la instanta definitiva,irevocabila,cu titlu executoriu. Sper ca am fost inteles.Va multumesc P.S.(nu pot pleca din imobil chiar asa fara nimic la mana)
Cel mai recent răspuns: gianialex10 , utilizator 01:02, 28 Mai 2011
Dupa "Notificarea" facuta de executorul judecatoresc, acesta poate veni in baza Titluli executor al propietarului imobilului sa va execute silit prin evacuare si intocmirea formelor legale proces-verbal de evacuare in strada..:((
Adica sa inteleg ca,printr-un simplu proces vb de evacuare incheiat de catre un executor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias in casa retrocedata carmen nicolae carmen nicolae Locuiesc intr-o casa ce a fost retrocedata si care fusese expropriata in baza dec.223/74. Retrocedarea a avut temei juridic in contextul in care fostul ... (vezi toată discuția)
Evacuarea chiriasilor dintr-un apartament retrocedat abonatyahoo abonatyahoo Evacuarea chiriasilor dintr-un apartament retrocedat Va supun atentiei urmatorul caz si daca ma puteti ajuta cu un sfat sau cu mai multe voi fi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua oug 40/1999 protectia chiriasului denisamarket denisamarket AJUTOR DE LA SPECIALISTI.Am fost chemati in judecata de un proprietar care a revendicat un imobil in natura parintii mei au locuit in calitate de chiriasi la ... (vezi toată discuția)