avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... perioada prescriptie inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

perioada prescriptie inselaciune

vreau sa stiu care este pedeapsa maxima ce poate fi aplicata intr-un caz de inselaciune cu prejudicii pana in 3.000 euro, cu uz de fals si identitate falsa.
similar, care este termenul de prescriptie intr-un caz ca acesta (la cat timp dupa savarsirea faptei se stinge cauza)?


Cel mai recent răspuns: Radu Palu , utilizator 21:16, 18 Septembrie 2023
:offtopic: Va rog sa va editati mesajele, nu mai scrieti mesaje consecutive.
Am si eu nevoie de o lamurire. Am fost inselat cu 2500 lei de catre un individ. El mi-a promis ca imi aduce din afara tarii niste produse electronice. I-am trimis banii intr-un cont care nu era pe numele lui si acum nu mai pot da de el la telefon. Am dovada ca am depus banii in cont, si ce am vorbit cu el, pe internet (mentionez ca nu l-am vazut nici o data la fata). Daca fac o plangere la politie ce se intampla ? Ma pot ajuta ? Se rezolva ? Cum se pedepseste fapta ?

Lavinia-Ionela Costica a scris:
In cazul infractiunilor continue termenul curge de la data incetarii actiunii sau inactiunii, iar in cazul infractiunilor continuate, de la data savarsirii ultimei actiuni sau inactiuni.


Puteti, va rog, explica pt. un nejurist (=eu) ce inseamna infractiune continuua si continuata precum si incetarea actiunii/inactiunii?

Ma intereseaza pt. urmatoarea situatie:
Au fost publicate opere pe care eu le-am creat (fiind implicit detinatorul drepturilor de autor). Fara acordul meu si fara a mi se raspunde la cereri de despagubire.
Publicarea s-a intamplat exact acum 3 ani. (Maine s-ar implini, presupun ca nu mai are rost sa depun plangere pt. data. publicarii.) Insa materialul (in care sunt incorporate oprele mele) este in continuare accesibil public (internet si print). Inseama asta ca infractiunea de insusire frauduloasa a operelor mele nu s-a prescris, dat fiind ca infractiunea s-ar putea considera continua?
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2023
Radu Palu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca savarsesti aceeasi fapta in perioada de incercare? troncut troncut Ce se intampla daca ai doi ani si jumatate cu suspendare pt conducere cu alcoolemia peste limita legala iar in acesasta peroada pers respectiva a mai comis ... (vezi toată discuția)
Prescriere raspundere penala extazz extazz Termenul de prescriere a raspunderii a unei fapte penala se socoteste de la savarsirea ei sau si pe timpul cat este procesul pe rol?Multumesc.Daca intra in ... (vezi toată discuția)
Prescrierea faptelor in noul cod penal rodica1985 rodica1985 Buna ziua! Am fost condamnat definitiv la 4 si respectiv 5 ani inchisoare pentru 2 fapte de furt calificat savarsite in 2006,iar condamnarea a fost pronuntata ... (vezi toată discuția)