avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intrerupere ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intrerupere ccc

Daca o mamica se afla in concediul de crestere a copilului de pana la 2 ani si doreste sa il intrerupa pentru 1 luna pentru a se intoarce la lucru mai poate sa isi reia ulterior concediul si indemnizatia aferenta? Inca ceva. Ar fi vreo problema in cazul in care pe postul respectiv a fost angajata alta persoana cu contract de munca determinat? Angajatorul este obligat sa o primesca la lucru? Si daca da apoi se poate relua concediul de crestere acopilului?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:28, 28 Mai 2011
Nu. Concediul pentru ingrijirea copilului nu mai poate fi reluat o data ce ati solicitat revenirea in munca.
Multumesc. :((
Puteti sa imi spuneti va rog daca exista un text de lege care sa prevada expres acest lucru?X-(
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2011
ContSters205372, utilizator
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei. - art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt gravida in luna a 2-a si sunt in concediu de crestere copil! brigittaj brigittaj Buna , Sunt gravida in luna a 2-a si sunt in concediu de crestere copil , Fetita acum are 1 an si 10 luni. Peste o luna jumatate trebiue sa ma intorc la lucru, ... (vezi toată discuția)
Drepturile salariatului dupa concediu ingrijire copil cbkiki cbkiki Buna ziua as dori sa aflu daca se poate ce drepturi are o mamica salariata care se intoarce la serviciu dupa perioada de 2 ani de concediu ingrijire ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii. mihaelanagy mihaelanagy Sunt in concediu de maternitate de 3 luni,iar fabrica la care am lucrat se inchide de la 1 decembrie,iar colegii mei primesc 3 salarii compensatorii.Eu am ... (vezi toată discuția)