Buna , Sunt gravida in luna a 2-a si sunt in concediu de crestere copil , Fetita acum are 1 an si 10 luni. Peste o luna jumatate trebiue sa ma intorc la lucru, adica in august, nu stiu daca o sa ma angajeza inapoi daca sunt gravida. Intrebare mea: este o lege sau nu ma poate primi inapoi fiind insarcinata. Sau sunt obligati sa ma angajeze inapoi?
Sau cum trebiue sa prosedez in cazul meu , ?
Indemnizatia pt. crestere copil ( 2) o sa mai primesc?
Multumesc frumos
Art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 prevede ca, la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Inainte de terminarea CCC veti face cerere de reluare a activitatii , iar dupa reluare veti anunta angajatorul ca sunteti insarcinata.
Pentru cel de-al doile acopil, veti beneficia de indemnizatia pentru CCC in aceleasi conditii ca si pentru primul , cu observatia ca la calculul celor 12 luni se va lua in considerare si perioada primului CCC.