avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt gravida in luna a 2-a si sunt in concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt gravida in luna a 2-a si sunt in concediu de crestere copil!

Buna , Sunt gravida in luna a 2-a si sunt in concediu de crestere copil , Fetita acum are 1 an si 10 luni. Peste o luna jumatate trebiue sa ma intorc la lucru, adica in august, nu stiu daca o sa ma angajeza inapoi daca sunt gravida. Intrebare mea: este o lege sau nu ma poate primi inapoi fiind insarcinata. Sau sunt obligati sa ma angajeze inapoi?
Sau cum trebiue sa prosedez in cazul meu , ?
Indemnizatia pt. crestere copil ( 2) o sa mai primesc?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: brigittaj , utilizator 11:19, 10 Iunie 2011
Art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 prevede ca, la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Inainte de terminarea CCC veti face cerere de reluare a activitatii , iar dupa reluare veti anunta angajatorul ca sunteti insarcinata.
Pentru cel de-al doile acopil, veti beneficia de indemnizatia pentru CCC in aceleasi conditii ca si pentru primul , cu observatia ca la calculul celor 12 luni se va lua in considerare si perioada primului CCC.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pt cresterea copilului krystyna27 krystyna27 buna! as avea si eu o nelamurire: momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului de pana la 2 ani. mai am de stat in concediu cam 2 luni si ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie? Valentina tugulea Valentina tugulea Sunt in concediu de crestere copil din 10 iunie 2015 pana pe 10 iunie 2017 trebuie sa ma întorc la munca dar angajatorul nu vrea sa ma primească. Eu acum ... (vezi toată discuția)
Intrerupere ccc ContSters205372 ContSters205372 Daca o mamica se afla in concediul de crestere a copilului de pana la 2 ani si doreste sa il intrerupa pentru 1 luna pentru a se intoarce la lucru [u]mai ... (vezi toată discuția)