buna! as avea si eu o nelamurire: momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului de pana la 2 ani. mai am de stat in concediu cam 2 luni si ma intorc la servici, dar am ramas insarcinata. cand am sa ma intorc la servici voi avea 4 luni de sarcina. intrebarea este daca angajatorul este obligat sa ma tina pana voi naste? si voi beneficia dupa nastere de indemnizatie pt cresterea copilului ?
1. In momentul in care reluati activitatea anuntati in scris pe angajator ca sunteti gravida si anexati o adeverinta de la medic care sa certifice starea dvs. de graviditate.
2. Din acel moment nu mai puteti fi concediata din motive neimputabile dvs.decat daca unitatea este in reorganizare judiciara sau faliment.
3. Puteti beneficia si de concediu de maternitate (126 de zile) si de CCC2.
1. Art. 60(1) C. muncii prevede ca, concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
...............
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
.....
Concedierea dvs este posibila pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
2. Da, si pentru cel de-al doilea copil veti beneficia de indemnizatia pentru CCC , intrucat in calculul celor 12 luni va intra si perioada in care ati beneficiat de CCC pentru primul copil.
Da, puteti beneficia de concediul medical .. insa inainte de nastere veti putea beneficia de concediul prenatal care poate avea o durata maxima de 84 de zile, intrucat pentru a beneficia de CCC trebuie sa efectuati concediu postnatal de 42 de zile.
buna seara! am revenit din nou cu o noua problema: pe data de 29 august ar trebui sa revin la servici pt ca mi se termina concediul pt cresterea copilului de pana la 2 ani. azi am fost la firma sa vorbesc cu sefa mea si mi-a spus clar ca nu ma primeste si sa imi caut un alt loc de munca. intrebarea este : nu ar fi trebuit sa am locul de munca asigurat dupa ce termin concediul? i-am spus si ca sunt insarcinata si nici nu a vrut macar sa stea de vorba cu mine spunand ca nu o intereseaza si ca este problema mea. am vorbit si cu juristul de la firma si mea spus sa depun o cerere de reluarea serviciului. in cazul in care raspunsul este in continuarie negativ ce este de facut?