avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatia pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatia pt cresterea copilului

buna! as avea si eu o nelamurire: momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului de pana la 2 ani. mai am de stat in concediu cam 2 luni si ma intorc la servici, dar am ramas insarcinata. cand am sa ma intorc la servici voi avea 4 luni de sarcina. intrebarea este daca angajatorul este obligat sa ma tina pana voi naste? si voi beneficia dupa nastere de indemnizatie pt cresterea copilului ?
Cel mai recent răspuns: krystyna27 , utilizator 19:05, 7 Septembrie 2011
1. art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 prevede :
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

2. Depuneti o cerere de reluare a activitatii la incheierea CCC ... invocati in cerere si prevederile art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002.

3. In caz de refuz, va puteti adresa instantei de judecata.
buna seara! am depus cererea de reluarea activitatii la incheierea CCC, si am invocat in cerere si prevederile art.10 alin,7 din Legea nr.202/2002. tot in aceeasi zi am fost sunata si chemata sa-mi reiau activitatea in societate.
va multumesc pt consilierea acordata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt gravida in luna a 2-a si sunt in concediu de crestere copil! brigittaj brigittaj Buna , Sunt gravida in luna a 2-a si sunt in concediu de crestere copil , Fetita acum are 1 an si 10 luni. Peste o luna jumatate trebiue sa ma intorc la lucru, ... (vezi toată discuția)
De cat timp trebuie sa lucrez la acelasi loc de munca pt. a ramane insarcinata? rosflower rosflower Buna ziua!eu lucrez din aprilie 2014 cu contract nedeterminat am schimbat locul de munca fara intrerupere momentan lucrez tot u contract nedeterminat dar cu ... (vezi toată discuția)
Continuitate la contractul de munca schimband firma si ocupatia cristian198 cristian198 buna ziua ,sunt insarcinata in 11 saptamani ,la actualul loc de munca am anuntat sarcina .M-am simtit rau si au inceput problemele .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)