avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... VECHIME IN MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

VECHIME IN MUNCA

Am o firma infiintata din 2001 si ma intereseaza daca lucratorilor nou angajati in firma mea li se ia in considerare si vechimea in munca de la firmele unde au lucrat in prealabil.Sporul de vechime se plateste in functie de vechimea totala sau numai in functie de vechimea la firma mea ?? cu multumiri,Radu A.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 18:13, 15 Iulie 2008
sporul de vechime se platesca in functie de vechimea in munca, indiferent de societatea/societatile unde au lucrat anterior.
In functie de vechimea in firma dvs se poate acorda un spor de fidelitate si se va lua in considerare si la vechimea totala in munca
Pentru acordarea sporului de vechime în muncă, angajatorul va lua în considerare toate perioadele lucrate efectiv – inclusiv cele anterioare.
Sporul de vechime se acordă, deci, pentru întreaga perioadă lucrată, în funcţie de tranşele de vechime stabilite prin lege – în cazul „bugetarilor” – sau prin contractele colective ori individuale – în cazul salariaţilor din sectorul privat. Se poate deroga în favoarea celor din urmă prin „normele negociate”, de la minimul prevăzut la art. 41 alin. (3) lit. d) din Contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010 nr. 2895/29.12.2006: minimum 5% din salariul de bază pentru 3 ani vechime şi maximum 25% din salariul de bază la o vechime de peste 20 de ani, din salariul de bază.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul de vechime cand? corina.trandafir corina.trandafir La ce se refera sporul de vechime acordat?art 41 din CCMN 1 . La totalul anilor in campul muncii sau la 2. totalul (vechimea ) la locul actual de munca? Rog ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime  lazarovici alina lazarovici alina buna, am urmatoarea problema.Lucrez la o firma cu 64 salariati si de curand conducerea a hotarat ca tuturor angajatilor sa le fie adaugat sporul de vechime. ... (vezi toată discuția)
Salarizare ContSters128048 ContSters128048 am o nelamurire referitoare la aplicare sporului de vechime. cum se aplica acesta: de ex cand : se aplica la total salariu de baza + alte sporuri ( ... (vezi toată discuția)