Posed un apartament cu 2 camere cumparat inaintea casatoriei, pe numele de fata, si as dori sa aflu daca vreau sa fac un schimb de locuinta, trebuie sa trec pe contract si pe sot, si pe copil? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
In contract se va trece si sotul (fiind cumparat in timpul casatoriei )sau se va mentiona :casatorita cu.. ceea ce e acelasi lucru si va fi bun comun .Copilul nu se va trece. Pentru a evita un viitor partaj trebuie sa scrii in actul de schimb numai numele tau si faptul ca pretul a fost acoperit cu contravaloarea bunului schimbat ce a fost cumparat inainte de casatorie.Atentionezi notarul la redactarea actelor sa faca in asa fel incat sa rezulte ca e bun propriu .
cred ca dintr-o mica eroare,distinsa mea colega a facut o mica confuzie in exprimare;asadar,fiind un bun cumparat dinaintea casatoriei,statul lui juridic conform legii este ca fiind un bun propriu(cu alte cuvinte,doar al dvs).urmare a efectuarii unui schimb,doar dvs veti fi trecuta ca titulara a noului apartament, pe principiul accesorium sequitur principale.
Ca urmare la notar sa mentionati expres ca apartamentul ce urmeaza a fi achizitionat(prin schimb) va fi doar bun propriu, provenind din vanzarea(schimbul )cu un bun propriu(vechiul apartament)
Buna ziua,
Domnule avocat,dar daca in timpul casatoriei (aceasta fiind spre final) sotia isi cumpara un autoturism dar, plata fiind facuta dintr-o mostenire a ei,ce regim are aceasta masina,intr-un partaj?)
Banii respectivi nu au fost insa mentionati in succesiune.
Trebuie dovedit faptul ca banii provin din mostenire, de exemplu din vanzarea unui bun mostenit, altfel se considera bun comun si va intra in masa de bunuri supuse partajului.
Un raspuns
anca.cristina.30
buna seara as avea si eu o intrebare,daca parintii imi ofera un imobil prin contract de vanzare cumparare iar in contract il trec si pe sotul meu,mentionez ... (vezi toată discuția)