avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia fara preaviz

As dori sa stiu daca pot sa imi dau demisia fara preaviz.Se poate intampla ca sa nu accepte demisia mea fara preaviz?Care sunt codurile munci privind demisia fara preaviz.Va multumesc!
demisia , este un act de vointa unilateral, nu este necesar sa fie acceptata de cineva. In cazul in care demisionati fara preaviz , veti suporta prejudiciul suferit de catre angajator ca urmare a faptului ca nu i-ati acordat preavizul.
Sunt si situatii prevazute in codul muncii in care dvs. puteti demisiona fara preaviz fiind exonerata de orice raspundere fata de angajator.
Pe vechiul cod al muncii se putea cf.art 55 litera b.Pe cel nou nu mai stiu daca a ramas valabil,dar nu este greu de aflat
Atat in vechiul continut , cat si in noul continut al Codului Muncii , art.55 lit.b C.mun. reprezenta temeiul de drept al incetarii c.i.m. cu acordul partilor.

Se poate demisiona fara preaviz, in urmatoaree situatii:
- angajatorul renunta total sau partial la preaviz - art.81 alin.7 C.mun.
- angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca - art.81 alin.8 C.mun.

De asemenea, nu se acorda preaviz in cazul incetarii c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dat.Plec in Italia ca asistenta intru-un spital la Milano si doream sa stiu drepturile mele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii luci_p2008@yahoo.com luci_p2008@yahoo.com Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: In momentul de fara sunt angajata la o firma, pot pleca prin transfer la o alta firma ? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Demisie nicholas17 nicholas17 Buna ziua, Vreau sa stiu si eu daca imi dau demisia la zi mai trebuie sa stau in preaviz ? (vezi toată discuția)
Perioada de proba VlaDuTzEnTzIcH VlaDuTzEnTzIcH Buna, Sunt angajat din 1 .11.13 perioada de proba e 90 zile cam au trecut, daca eu vreau sa plec o sa fie nevoie de preaviz? cum se procedeaza? (vezi toată discuția)