avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Perioada minima de concediu medical pentru a beneficia ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Perioada minima de concediu medical pentru a beneficia de pensie de invaliditate.

Buna ziua,

Va rog daca putei sa ma lamuriti si pe mine in ceea ce priveste unele aspecte privind concediile medicale si acordarea pensiei de invaliditate.
Am lucrat 10 ani in sanatate, acum trei luni am fost internata la un spital de psihiatrie, pana in prezent am beneficiat de 85 zile concediu medical. Din punct de vedere al diagnosticului nu mai sunt compatibila cu postul.
Am fost la un medic de medicina muncii care m-a evaluat si a considerat ca sunt INAPTA TEMPORAR. Aceasta decizie nu imi permite sa intru in somaj. Mi s-a spus sa ma prezint peste 3 luni la reevaluare. Insa in cele 3 luni cine ar trebui sa imi elibereze concediile medicale? Oricum se depasesc cele 90 de zile si concediile trebuie aprobate de medicul de expertiza al asigurarilor de sanatate....
O alta varianta ar fi sa ma pensionez pe caz de boala, dar imi sunt suficiente cele 85 de zile de CM sau trebuie sa ma reinternez pentru inca 5 zile sa se faca 90 zile CM ca apoi sa ma prezint la comisie si apoi sa depun dosarul de pensionare?
Totodata la locul de munca actual sunt fortata sa rezolv cat mai repede problema pentru ca a angajat deja pe altcineva in locul meu. Mentionez ca nu mi-au fost platite concediile, doar zilele de concediu considerate urgente 100%, banii pe concediile medicale mi s-a spus ca am sa ii primesc cand vor intra de la CAS. Este corect? Mi se tot spune ca se fac viramente pentru mine si ca ar trebui sa rezolv cat mai repede aceasta situatie....cu concediile medicale ca sa ma poata concedia.

Buna ziua
Sa va spun si eu povestea bunicii mele.
La varsta de 96 de ani am plecat cu ea l;a comosie pt ca nu vedea nimic fiind operata la un ochi pe la 82 de ani operatie fara succes avand glaucom.La oftalmolog mi-a spus ca teoretic se poate opera celalalt ochi dar sa vada daca rezista inima la operatie.Cardiologul a spus ca are inima unui copil de 14 ani asa de sanatoasa este la anii dansei deci teoretic poate fi operata.Cand i-am zis sa scrie ca isi asuma raspunderea pentru operatie nu a mai semnat dar a semnat pentru pensionare cu o sila sau dispret sau altceva pentru ca nu am vrut sa misc din nimic.Daca dansa avea atatia ani si era posibil sa moara si pana acasa de batranete si tot asteptau ceva dar la varsta tanara cum sa nu ceara?!
Din pacate, cei care au scris au dreptate. Imi trece prin gand sa pozez doi vecini
( sot- sotie) care sunt pensionati medical( atunci cand societatile unde munceau-pardon...) au facut restructurari din personalul de la varsta de 55, respectiv 50 ani, cu diagnostic TBC si sa vada o tara intreaga cum arata doi oameni ,,bolnavi de TBC,, si sa nu ne mai miram ca in statistica a crescut numarul cazurilor de TBC. Si atunci de ceva mirati cei cu adevarat bolnavi. Nu fac parte, Doamne fereste, din nicio categorie, dar nu mai suport ingamfarea celor in cauza, ca ei au fost destepti si cei carora ni se retine lunar CAS, suntem prosti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de invaliditate 1968 1968 Am 41 ani si peste 14 ani vechime. De 2 luni am terminat somajul si m-am imbolnavit, am facut sarcoidoza stadiul II, o boala autoimuna. De la comisia medicala ... (vezi toată discuția)
Pensionare medicala danapetcu danapetcu Buna seara! Va rog frumos sa-mi spuneti si mie dupa cate zile de concediu medical se poate prezenta persoana respectiva la comisia pentru pensionare ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate alexandra ciocioiu alexandra ciocioiu Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de acest subiect si anume: mama mea este diagnosticata de 6 ani cu poliartrita reumatoida. Are 46 de ani si a lucrat 20 ... (vezi toată discuția)