avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... infiintarea unui SRL-D
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

infiintarea unui SRL-D

Buna seara,

Va rog sa-mi spuneti,daca ptr.a ma incadra in programul de finantare cu 10000 euro(cf.OUG 6/2011 modificata), este obligatoriu sa am angajati ?? Care sunt codurile CAEN,ptr.care pot sa infiintez firma SRL-D,cu acces la acest program ?
Va multumesc ,respectuos.
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 08:35, 1 Noiembrie 2012
Detalii infiintare SRL-D aici:[ link extern ]
sad a scris:

Detalii infiintare SRL-D aici:[ link extern ]



Va multumesc. Dar totusi , vreau o lamurire(ptr.ca nu am inteles din documente) ca ptr.o baba nestiutoare: e obligatoriu sau sa am angajati ?? Multumesc ca ma suportati asa ... nelamurit.
Buna seara,

Da trebuie sa aveti minim 2 salariati . Conform art. 4 din OUG 6/2011 :

Art. 4
In afara obligatiilor stabilite prin actele normative in vigoare, aplicabile oricarui operator economic, microintreprinderea apartinand intreprinzatorului debutant are si urmatoarele obligatii specifice:

b) sa angajeze cu contract de munca pe durata nedeterminata si sa mentina in activitate cel putin 2 salariati de la momentul obtinerii facilitatilor prevazute la art. 5 lit. a) si/saub) si/sau c) pana la pierderea calitatii de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant;


Sursa: www.dreptonline.ro
Obligatiande a angaja devine odata ca ai primit-o finantare, pana atunci poate functiona ca o societatea normala, doar ca in zece zile trebuie sa va inregistrati la aippimm.
Buna ziua,

1. Zilele acestea am depus actele pentru un SRL-D. Tin sa precizez ca nu doresc finantare. In acest caz, se mai aplica art. 4 OUG nr. 6/2011? Adica mai trebuie sa angajez minim 2 persoane si sa reinvestesc cei 50% din profit in anul urmator?

2. Imi puteti spune pe ce perioada imi pot pastra calitatea de SRL-D, si in ce conditii?! Fara finantare!

3. Din cate am citit pe forum, pentru un SRL-D e nevoie de minim un angajat. Acesta, trebuie sa fie cu norma intreaga sau poate fi angajat si in alte conditii? In cate zile de la infiinatre trebuie sa angajez acea persoana?

4. Pentru un SRL-D, repet, fara finantare, ce taxe si impozite trebuie sa platesc?

Va multumesc frumos si astept un raspuns care sa ma lamureasca!

Alte discuții în legătură

Scutiri srl-d monica69 monica69 Daca pana la sfarsitul anului SRL-D nu obtine profit trebuie sa restituie contributia de asigurari sociale trecuta la scutiri? (vezi toată discuția)
Firma srl-d ady09 ady09 se poate infiinta un SRL-D si obtine suma nerambursabile pentru deschiderea unui minimarket? In acest caz cel care infiinteaza firma (respectiv tanarul sub 35 ... (vezi toată discuția)
Srl-d elenacristinaneagu elenacristinaneagu BUNA ZIUA, AM INFIINTAT UN SRL-D SI AM COMUNICAT IN SCRIS CU PRIVIRE LA INFIINTARE (SRL-D). AM SI EU 2 INTREBARI: A) IN CAT TIMP DE LA INFIINTARE SI ... (vezi toată discuția)