avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... o intrebare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

o intrebare

Acum cateva zile am intrat in posesia unei hotarari de la judecatoria unde am un doar pe rol,am castigat numai ca eu am cerut cheltuielile de judecata care includeau:taxe de timbru (2817 si 831 lei) taxa test grafoscopic(900 le)+cheltuelile de baza(onorariu avocat si transport,avand in vedere ca eu sunt din Galati iar procesul se desfasoara la Iasi)iar in hotarare scrie ca "obliga parata sa plateasca reclamantului suma de 3865 lei.
Intrebare:de ce atat de putini bani?daca investitia mea depaseste 10 000 de lei?
p.s. mentionez ca toate cheltuelile spuse mai sus sunt justificate prin chitante,bonuri de combbustibil etc, care au fost depuse la dosar.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 18:53, 28 Mai 2011
Este posibil ca actiunea dvs a fi fost admisa numai in parte (nu s-au acordat toate pretentiile solicitate) si, in acest caz, cheltuielile de judecata se acorda proportional cu pretentiile admise. O astfel de varianta este explicata in cuprinsul hotararii.
Nu ati aratat daca, actiunea va fost admisa in parte sau pur si simplu in totalitate.
1) Daca cererea a fost admisa in parte Instanta de judecata a apreciat ce procent din dreptul invocat de Dv. a admis.
2) Daca a fost admisa in totalitate trebuiea sa va admita in totalitate toate cheltuielile probate cu acte(chitante,,,) avansate pentru solutionarea cauzei. In cazul de fata solicitati prin cerere in termenul de apel sau recurs, pe disp.art.281 Cod.proc.civ. indreptarea materiala privind "calculu Cheltuielilor de judecata".:(
Problema e mai delicata.La inceputl anului 2008 am fost la o firma de recrutare in vederea semnarii unui contract de munca in Germania,acolo mi s-a zis sa merg la o banca pentru a-mi elbera doua carduri pentru a primi salariu pe ele.Am ajuns la banca,doamna de la banca mi-a cerut buletinu,iar la o cautare in baza lor de date a rezultat faptul ca eu figurez ca,creditor la ei la o sucursala din Botosani.Am ramas masca la cele auzite stiind ca eu niciodata nu am incercat sa contractez un credit la vre-o banca,am facut o cerere scrisa la dansii pentru a-mi pune la dispozitie o copie dupa acel contract de credit inclusiv o inregitrare video de la data semnarii acelui"contract"(24-07-2007),dupa 10 zile am primit acea copie am luat am studiato,si am constatat urmatoarele:actul de identitate cu care a fost facut acel credit era declarat nul din anul 2003,contractul de munca in care scria ca eu sunt sofer la o firma de transport din comuna Flamanzi judetul Botosani,(mentionez faptul ca nu posed permis auto nici-o categorie),factura de la electrica era falsa.(era pe numele tatalui,iar el de drept e pe numele mamei din 2000).Le-am explicat celor de la banca ca toate actele depuse la dosar sunt false,m-au ignorat.Intre timp am primit un alt plic de la o alta banca in care era o somatie (deci alt credit) mentionez ca,creditele sunt in valoare de 12 000 lei fiecare.Am incercat sa o rezolvam pe cale amiabila,cei de la banca nu au vrut fapt pentru care au vandut contractele catre firme de recuperare,care ma sunau zi de zi (nu exxagerez cu absolut nimic)atunci am contactat mai multi avocati am ramas la unu singur si le-am descis proces civil cu prima banca ma judec la Iasi,iar cu adoua la Bucuresti .Am cerut in instanta daune morale iar la primul proces a venit hotararea."CERTIFICATvT:
"il
Verificdnd registrele Judecdtoriei Iagi , s-a constatat cE pe rolul acestei instanfe se
afld inregistratd cererea de chemare' in judecati ce formeazd obiectul 'dosarului ff.
32107124512009, avdnd ca obiect "constatare nulitate act juridic - absolutd contract credit;
obligafia de a face; daune morale ,, acfiune formulatd de PARASCHIV IONUT in
contradictoriu cu BRD -GROUPE SOCIETE GENERALE SA BUCUNESTT SUC . IASI,
instanla pronunldnd urmdtoarea solufie:
HorAnAgrr: n ..
,,Admite in parte acliunea formulatd de reclamantul Paraschiv Ionu!,
Constatd nulitatea absolut6 a contractului de credit 1716159 din24.07.2007. ;
Dispune obligarea pdrdtei sd facd demersurile necesare pentru scoaterea reclamantului
din evidenfele Biroului Romdn de Credit. l*:
Dispune obligarea pdrdtei sd achite reclamantului d{ine morale in sumd de 10.000 lei
si cheltuieli de judecati in sumd de 3860 lei.
Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica azi 17 .05.2011."
Acuma intrebare:daca eu sunt nevinovat de ce nu imi pot lua banii investiti inapoi?daca fac recurs ce sanse credeti ca am sa imi recupar banii?
Solutia instantei de a acorda numai in parte cheltuielile de judecata este corecta tinand cont ca a admis actiunea numai in parte.
Tinand cont de taxa judiciara de timbru achitata, cred ca ati solicitat daune morale in cuantum mai mare decat 10.000 lei cat a admis instanta.
Daca apreciati ca acest cuantum este prea mic tinand cont de prejudiciul suferit, cu privire la acest motiv puteti face recurs, nu cu privire la cheltuielile de judecata acordate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit cu acte false ionut22gl ionut22gl Buna seara, In anul 2008 am mers la o firma din oras pentru a semna un contract de munca in Germania,cand am ajuns la sediul respectiv cei de acolo m-au ... (vezi toată discuția)
Proces cu banca , refuz plata asigurare credit in caz de deces Stefancatar Stefancatar Va salut si va respect , O sa va povestesc pe scurt toata povestea , in 2010 tatal meu a luat un credit cu buletinul de 10 000 euro si asigurare credit doar ... (vezi toată discuția)
Hotarare proces civil Nevermind Nevermind Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu 2-3 sfaturi/raspunsuri, care vizeaza un proces civil castigat (acordarea de daune materiale si morale in urma unui ... (vezi toată discuția)