Am rugamintea sa ma ajutati cu 2-3 sfaturi/raspunsuri, care vizeaza un proces civil castigat (acordarea de daune materiale si morale in urma unui accident), astfel:
S-a admis actiunea in parte, fiind stabilite daune morale respectiv materiale mai mici decat cele solicitate (16.000 Lei fata de 40.000 Lei solicitate).
1) La chemarea in judecata, in calitatea de reclamant, am achitat numai taxa de timbru aprox. 2000 Lei (nu mai retin exact).In hotarare, au fost mentionate cheltuieli de judecata doar 700 Lei.Este normal?
2) Desi am castigat procesul, in hotararea de pe site-ul judecatoriei, este mentionat ,,reclamantul sa plateasca paratului cheltuielile de judecata''.Este posibil asa ceva sau este o greseala de redactare?Este necesara solicitarea unei rectificari inca de pe acum sau hotararea care va ajunge prin posta va fi redactata corect?
3) Existand culpa evidenta a paratului, avand in vedere cuantumul diminuat al daunelor stabilite in instanta, acesta cel mai probabil nu va face recurs, eu insa sunt tentat sa o fac.Cat credeti ca poate dura acest recurs daca il solicit (un termen mediu sau maxim, pana la solutionarea completa)..
Este vorba de o instanta din Bucuresti.
pana nu vezi hotararea nu poti face nimic. faptul ca ti-au redus nu e ceva extraordinar. instantele nu acorda niciodata tot ce se cere. ti-au dat pt cat ai avut acte si cat a considerat instanta ca meriti. dpdv moral. exista riscul ca daca paratul face recurs sa plateasca si mai putin. va trebui sa platesti cheltuieli catre parat proportional cu partea de daune care nu ti-a fost admisa. recursul poate dura si pana la anu pe vremea asta.
Am inteles, partial, mai putin partea cu cheltuielile de judecata.
Deci eu, in calitate de relamant, cu actiunea admisa in parte, am de achitat catre vinovat, cheltuieli de judecata in timp ce eu nu primesc niciun fel de cheltuieli de judecata?
Timbrul fiscal pe care l-am achitat si avocatul meu cine le plateste?Nu inteleg logica.