avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Prioritatea creantelor salariale in procedura ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Prioritatea creantelor salariale in procedura insolventei

Mi-am desfasurat activitatea in cadrul unei societati care a intrat in insolventa . Drepturile salariale neincasate au prioritate si in cadrul procesului de reorganizare sau numai in cadrul falimentului ?
Care este locul ocupat de creantele salariale fata de creantele garantate detinute de banci si fisc in cele doua proceduri ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 21:14, 6 Iunie 2011
Au prioritate doar la faza finala a insolventei, atunci cand procedura de reorganizare nu reuseste si se decide falimentul. Creantele salariale se achita primele, inaintea celorlalte, de catre lichidator.
In cazul falimentului, creantele vor fi platite in ordinea aratata de art. 123 din legea 85/2006 ( creante salariale 123 pct 2).
Creditorii garantati sunt platiti cu prioritate din sumele obtinute in urma vanzarii bunurilor grevate ( ordinea de prioritate reglementata de art. 121)

Drepturile salariale neincasate au prioritate si in cadrul procesului de reorganizare sau numai in cadrul falimentului ?

In reorganizare nici o creanta nu are prioritate - se platesc asa cum a fost stabilite prin Planul de reorganizare
In faliment se platesc asa cum a specificat Azur75
Multumesc domnilor
au prioritate in ceea ce priveste plata creantelor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangerea penala - un pas inainte ? lukas123 lukas123 Buna ziua, Am castigat un litigiu de munca impotriva fostului angajator(srl). Am obtinut decizia irevocabila si definitiva. Acesta nu doreste sa efectueze ... (vezi toată discuția)
Insolventa carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Credeti ca se poate spera ca recuperezi - macar jumataate - din banii pe care -i ai de incasat de la o societate aflata in insolventa ? (vezi toată discuția)
Procedura insolventei atena1202 atena1202 In cazul in care s-a deschis procedura de insolventa, cine are prioritate in a primi banii datorati: o banca pentru creanta pe care o avea garantata sau Fiscul ... (vezi toată discuția)