avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

Credeti ca se poate spera ca recuperezi - macar jumataate - din banii pe care -i ai de incasat de la o societate aflata in insolventa ?
Cel mai recent răspuns: carmen.balan1967@yahoo.com , utilizator 14:00, 14 Mai 2012
Plata creantelor in cazul societatilor comerciale aflate in procedura insolventei se face conform planului de reorganizare judiciara, daca societatea se afla in aceasta faza.
Daca se afla in faza falimentului creantele se recupereaza in functie de valorificarea activelor.
Retineti aspectul ca mai intai se platesc creantele prioritare si apoi cele chirografare, pentru a intelege se vor plati creantele salariale, creantele bugetare (datorate statului), creantele bancare si apoi creantele catre terti (art. 123 din legea nr. 85/2006).
Nu este deloc incurajator .... multumesc insa pt. raspunsul detaliat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prioritatea creantelor salariale in procedura insolventei casanova casanova Mi-am desfasurat activitatea in cadrul unei societati care a intrat in insolventa . Drepturile salariale neincasate au prioritate si in cadrul procesului de ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale/insolventa/reorganizare/faliment/recuperare creante! Mb2122 Mb2122 Buna seara! Am castigat prin proces cu firma la care am lucrat drepturile salariale pana la data reincadrarii efective. Pana la judecarea recursului (facut de ... (vezi toată discuția)
Insolventa nedelcu1971 nedelcu1971 Buna ziua, cit la % din datoriile unei societati vin acceptate la plata, intr-un program de reorganizare? Sume neincasate pot fi compensate cu datorii ... (vezi toată discuția)