avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Banuit de conducere in stare de ebrietate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Banuit de conducere in stare de ebrietate

nu am fost oprit in trafic sau surprins la volan in stare de brietate,dar mam trezit cu dosar penal.ce se va intimpla ?.osa va explic eczat despre ce este vorba daca cineva imi va raspunde.multumesc.
Cel mai recent răspuns: rcaroi , utilizator 21:52, 17 Decembrie 2011
da ma scuzati,am eu martori care au fost la fata locului, am fost la parchet si domnul primprocuror mea comunicat ca nu este o fapta daca nu am fost surprins la volan. nu au fost probe asupra mea si parchetul atrimis dosarul la politie dinou.acum am fost informat de procuror ca politia cere sa fiu trimis in judecata ca asi fi condus instare de brietate in data respectiva.
~ Conținut șters la cerere ~
da multumesc de informatie,insa acum procurorul adecis trimiterea in judecata probabil si ca nu am avut avocat,acum meam angajat avocat si arfi 2 persoane care declara contra mea ca soferul adica eu eram instare de brietate,dar dinpacate find intuneric pasagerul din stinga mea era instare de brietate autoturizmul era cu volan pe dreapta.care arfi sansele ?.multumesc
Interventie moderator Am rugamintea sa continuati discutiile incepute folosind butonul "raspunde". In acest mod exista continuitate intre discutia initiala si intrebarile si raspunsurile ulterioare. Multumesc!

Gabriela Pintea

rcaroi a scris:
se poate optine dovada cu drept de conducere daca sunt urmarit penal ?puna la solutionarea cazului? multumesc

Adrian.Tudor a raspuns:
Daca sunteti urmarit penal pt conducere sub influienta alcoolului nu vi se da decat dovada fara drept de circulatie. Daca ati fost implicat intr-un accident cu vatamari usoare vi se poate da pana la judecarea cazului etc. Deci spuneti si pt ce sunteti urmarit penal ca sa primiti un raspuns cat mai aproape de realitate.
da ami iteles ca istanta poate lua decizia ca am fost in stare de ebrietate in momentul impactului,doar cum vam spus.am dovedit ca nu am condus instare de brietate prin martori de la fata locului.si acum in ultima istanta am ramas in pronuntare si misa comunicat de on domn avocat ca nu am fost judecat pentru accident nici alcol.doar pentru parasirea locului accidentului.orcum decizia finala este a judecatorului.dar am vazut in codul penal ca nu se constituie infractiune parasirea locului accidentului daca nu au fost victime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus fiind sub influenta alcoolului rcaroi rcaroi rog daca se poate sami raspunda cineva la citeva probleme.Indata de 05.10.2009,am fost implicat intrun eveniment rutier cu mici pagube materiale,adica neam ... (vezi toată discuția)
Posibila ridicare abuziva permis ACManuela ACManuela Buna ziua, Eram cu [b]masina oprit inafara carosabilului [/b]din cauza unei explozii la roata. La un moment dat, a venit un echipaj de politie care a oprit ... (vezi toată discuția)
Accident cu complicatii alin-rpz alin-rpz Buna ziua, Doresc sa va cer informatii in legagura cu un caz putin mai complicat, tipic romanesc. In urma cu 1 an si cateva luni masina mea a fost implicata ... (vezi toată discuția)