bogdanmaria a scris:
Stiu ca in instanta lucrurile astea nu conteaza dar simt nevoia sa fac ceva care sa-i dea si ei sentimentul ca nu poate sa faca asa ceva si sa scape usor. Vreau sa-i dau ceva emotii chiar daca pierd.E o prostie ce spun?
Nu, doamna, nu e deloc prostie, insa ceea ce doriti sa faceti nu tine atat de domeniul juridic, unde compensatia este de natura patrimoniala ci de morala, unde compensatia este de alta natura. D-voastra, in cele din urma, doriti o recompensa morala pentru faptul ca v-a fost inselata increderea si ati fost jignita.
Total :offtopic: Mark Twain zicea ca rautatea e un fel de acid care strica mai rau vasul in care e tinut decat lucrurile pe care e aruncat. Sa stiti ca si necinstea si miselia sunt la fel. Eu am vazut o multime de misei si necinstiti razand ori mimand bucuria insa n-am vazut niciunul fericit sau multumit si nu pentru ca ar avea mustrari de constiinta - majoritatea nu au - ci pentru ca rautatea, miselia si necinstea strica ceva acolo inauntru de unde vin multumirea si bucuria sincera. Desigur ca nu-i compatimesc ci doar constat o stare de fapt.