avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Decizie de impunere C.A.S.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decizie de impunere C.A.S.

Sotia mea a avut deschise 2 p.f.a : unul in 2007 care a fost a fost inchis in 2008 si altul in 2008 care a fost inchis in 2010 . Pe data de 24.05.2011 a primit o decizie de impunere de la C.A.S pentru plata sumei de 1629 de lei reprezentand contributii , majorari de intarziere si penalitati .Avand in vedere ca ambele p.f.a. au fost inchise , sotia nu a beneficiat de nici un serviciu medical ( noi avand asigurare privata de sanatate ) trebuie sa platim aceasta suma catre C.A.S ? Ce probleme s-ar putea ivi daca nu vom plati aceasta suma? Va multumesc !

Cu stima ,

Daniel
Nu conteaza daca nu ati beneficiat de vreun serviciu medical, este o obligatie stabilita in sarcina anumitor contribuabili, printre care si detinatorii de PFA.
Daca nu platiti, vor creste penalitatile si majorarile, riscand sa fiti executat silit pentru recuperarea sumei.
Va multumesc pentru raspuns . Mai am o intrebare : Sumele care trebuiau platite C.A.S - ului se socotesc in functie de veniturile obtinute , insa veniturile reale pe care sotia mea le-a obtinut pe aceste p.f - uri sunt foarte mici . Daca facem o expertiza contabila pt aceste venituri nu putem scadea sumele pe care trebuie sa le platim catre C.A.S ?

Va multumesc !
Da, contributia se plateste in functie de venitul obtinut. Verificati daca sumele comunicate de CASS sunt corect calculate.
Va multumesc ! O zi buna !
Atentie ca daca venitul din activitati independente era singurul tip de venit obtinut, atunci contributia nu poate fi mai mica decat cea calculata la un salariu de baza minim brut pe tara, lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii platite de titularul unei p.f.a. mihaidumitrescu mihaidumitrescu Daca realizez venituri din profesii liberale, dar sunt si angajat cu contract de munca pe o perioada nedetreminata la un SRL, unde am asigurare si firma ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate cu venituri pfa si contract de munca v_florina v_florina Buna ziua, As vrea ca de la 1 februarie sa intru in concediu de maternitate, insa as dori sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste veniturile care vor ... (vezi toată discuția)
De c.a.s. numai de bine ? PracticMan PracticMan Zilele trecute m-au dus pasii (si nu de bine !) tocmai pe la C.A.S. ! Acolo...mare aglomeratie, iar cand iti ajunge randul afli ca " nu indeplinesti ... (vezi toată discuția)