avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incalcare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incalcare proprietate

Am obtinut un teren de fanate in urma unei donatii din partea tatalui meu. La inceputul lunii mai am aflat ca un necunoscut a inceput sa construiasca un drum. M-am adresat primariei pe raza careia se afla terenul si nici pana astazi nu am obtinut un raspuns. Intre timp am fost la locatia respectiva si am vazut drumul, dar si faptul ca o parte din proprietate a fost ingradita cu gard de sarma ghimpata.
Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in acest caz.
Cel mai recent răspuns: Figarella , utilizator 16:41, 9 Septembrie 2008
Este evident faptul ca dreptul dvs. de proprietate a fost incalcat.
Puteti sa va aparati acest drept prin actiune in tulburare de posesie.
cautati intai sa va adresati politiei, iar daca ei nu rezolva atunci adresati-va instantei.
va sugerez sa-l notificati, mai intai, pe cel care va tulbura, poate rezolvati asa...mai usor.

av. vasilescu
Mai departe, ce e de facut depinde si de ce acte aveti pe teren... Ce acte are persoana care v-a incalcat proprietatea...
Despre persoana care a incalcat proprietatea nu am nici un fel de informatie, nu stiu cine este si nimeni nu-mi da nici un fel de relatie. In momentul de fata am titlul de proprietate, actul de dezmembrare si partaj voluntar si actul de donatie.
Ma interesa exact daca aveti cadastrul efectuat, aveti actele inscrise in CF...

Daca da, mergeti la un avocat sa va spuna cum aflati despre ei si ec puteti sa obtineti de la acestia... Aici iar depinde de multe amanunte, ce aveti dv. pe terenul ala, daca va incomodeaza si in ce masura, daca si ce puteti demonstra etc...
In functie de astea puteti obtine mai repede sau in timp mai indelungat, puteti obtine si daune sau nu etc.

Faceti intai o plangere la directia urbana a Primatriei ca exista o constructie fara autorizare pe terenul dv., sa-i oblige sa o dea jos... Apoi mergeti mai departe.

Alte discuții în legătură

Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila legea 247- amplasament ocupat bukinst bukinst In urma unui proces finalizat la Legea 247 printr-o sentinta irevocabila mi s-a stabilit dreptul de a mi se reconstitui o suprafata de 10 ha teren arabil. Dupa ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ph33kty ph33kty buna ziua, se poate anula prin uzucapiune un titlu de proprietate insotit de proces verabal de punere in posesie avand in vedere ca au trecut 13 ani (vezi toată discuția)