avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incalcare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incalcare proprietate

Am obtinut un teren de fanate in urma unei donatii din partea tatalui meu. La inceputul lunii mai am aflat ca un necunoscut a inceput sa construiasca un drum. M-am adresat primariei pe raza careia se afla terenul si nici pana astazi nu am obtinut un raspuns. Intre timp am fost la locatia respectiva si am vazut drumul, dar si faptul ca o parte din proprietate a fost ingradita cu gard de sarma ghimpata.
Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in acest caz.
Cel mai recent răspuns: Figarella , utilizator 16:41, 9 Septembrie 2008
Procesul verbal nu ştiu de către cine a fost semnat. Titlul de proprietate a fost eliberat în anul 1998 pe numele a 5 moştenitori dintre care unul era tatăl meu. În anul 2004 s-a făcut un act de dezmembrare şi partaj voluntar, urmat de un act de donaţie în favoarea subsemnatei. În urma dezmembrării mi-a revenit 1/5 din terenul în cauză.
Iată de ce nu cunosc cine a semnat procesul verbal şi nici Primăria nu-mi oferă informaţii. Pentru schiţa topografică a terenului sunt trimisă de la primărie la Oficiul de cadastru şi de aici înapoi la primărie.
Buna ziua. Intr-o situatie oarecum similara ma aflu si eu. Am un loc de parcare proprietate privata intr-un ansamblu rezindential nou din Bucuresti, care, impreuna cu apartamentul si cotele indivize aferente, constituite imobilul achizitionat prin contract de v-c. Locul de parcare este trasat pe asfalt, numerotat, pe gardul de langa el am lipit un afis cu inscriptia: Proprietate privata, nu parcati! Si totusi de 5 zile un individ a parcat o masina pe proprietatea mea si dus a fost, nu a mai luat-o de acolo. Am depus o plangere la sectia de politie pe raza careia se afla proprietatea in cauza, au venit niste domni care au facut niste poze cu masina violatoare pe care le vor anexa la dosar, si care mi-au zis ca va continua cercetarea.
In aceasta situatie eu ce mai fac in continuare? Exista vreo posibilitate legala de a primi de la politie o constatare si pe baza acesteia de a apela la o firma de tractare/remorcare (sunt dispusa sa platesc interventia) care sa ia masina de pe proprietatea mea?
Sau: e suficienta constatarea/raportul facut de politie pt a chema firma de tractare?
Mentionez ca prioritatea mea este sa eliberez locul de parcare ca sa ma pot folosi eu de el, iar pedepsirea vinovatului cade in plan secund (din cauza rapiditatii cu care reactioneaza institutiile de stat :( )

Multumesc anticipat pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila legea 247- amplasament ocupat bukinst bukinst In urma unui proces finalizat la Legea 247 printr-o sentinta irevocabila mi s-a stabilit dreptul de a mi se reconstitui o suprafata de 10 ha teren arabil. Dupa ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ph33kty ph33kty buna ziua, se poate anula prin uzucapiune un titlu de proprietate insotit de proces verabal de punere in posesie avand in vedere ca au trecut 13 ani (vezi toată discuția)