avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incalcare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incalcare proprietate

Am obtinut un teren de fanate in urma unei donatii din partea tatalui meu. La inceputul lunii mai am aflat ca un necunoscut a inceput sa construiasca un drum. M-am adresat primariei pe raza careia se afla terenul si nici pana astazi nu am obtinut un raspuns. Intre timp am fost la locatia respectiva si am vazut drumul, dar si faptul ca o parte din proprietate a fost ingradita cu gard de sarma ghimpata.
Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in acest caz.
Cel mai recent răspuns: Figarella , utilizator 16:41, 9 Septembrie 2008
Plecam de la prezumtia ca drumul in discutie si terenul ingradit este in proprietatea dumneavoastra iar posesia v-a apartinut pana la un anumit moment dat. In functie de durata de timp in care dvs. ati pierdut posesia asupra terenului pe care in prezent e dificat drumul si ingradirea, urmeaza a se stabili si calea actiunii de urmat in justitie. Astfel, daca pierderea posesiei s-a produs de curand, va veti adresa organelor de cercetare penala pentru tulburare de posesie, iar daca deposedarea a avut loc cu mai multa vreme in urma, mai aveti o singura sansa, si anume actiunea in revendicare.
Daca se va confirma ca in speta terenul dumneavoastra a fost obiectul unui contract de vanzare-cumparare cu un vanzator neproprietar va sfatuiesc sa nu va lasati angrenati in speculatii ieftine privind anularea acestui contract, chiar daca cineva a vandut ceva ce nu ii apartinea pentru ca riscati sa va angrenati in procese care nu va vor duce nicaieri, castigul fiind iluzoriu. Singura solutie in speta este, cu riscul de a ne repeta, in acest ultim caz, actiunea in revendicare imobiliara. Nu vom intra in amanunte, detaliile va vor fi oferite foarte usor. Cu stima!
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns.

Revin cu o alta problema: am obtinut titlul de proprietate pentru un teren situat in extravilanul localitatii, insa nu pe vechiul amplasament si nici nu am fost intrebata daca sunt de acord cu noul amplasament. Mai pot contesta acest titlu de proprietate? Daca da, cui trebuie sa ma adresez si cum pot dovedi acest lucru?
Potrivit art. 14 alin. 2 din Legea nr. 18/1991, atribuirea efectivă a terenurilor se face, în zona colinară, de regulă, pe vechile amplasamente, iar în zonele de câmpie, pe sole stabilite de comisie şi nu neapărat pe vechile amplasamente ale proprietăţii, în cadrul perimetrelor actuale ale cooperativelor agricole de producţie.
Vă veți adresa cu o contestaţie Comisiei județene de aplicare a Legii nr. 18/1991 din cadrul Prefecturii, făcând dovada că vechiul amplasament este liber şi totuşi nu vi s-a acordat acolo terenul.
Potrivit art. 53 din lege, hotărârea comisiei judeţene asupra contestaţiei vi se va comunica prin scrisoare recomandată, iar împotriva hotărârii comisiei judeţene puteţi face plângere la judecătoria în a cărei rază teritorială este situat terenul, în termen de 30 de zile de la comunicare.
Pe baza hotărârii judecătoreşti definitive, comisia judeţeană care a emis titlul de proprietate, îl va modifica, îl va înlocui sau îl va desfiinţa. ;)
tipeiucristina a scris:

Terenul nu a fost îngrădit şi nici înţăruşat. Altcineva a intrat pe teren şi l-a îngrădit fără acordul meu.
Am aflat că o agenţie imobiliară a intermediat vânzarea terenului în cauză, dar nu ştiu cine este vănzătorul şi nici cumpărătorul. Se pare că totul se învârte în jurul primăriei.
Acordul dvs.nu a fost dat prin semnarea Procesului-verbal de predare primire anexa la titlu?

Alte discuții în legătură

Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila legea 247- amplasament ocupat bukinst bukinst In urma unui proces finalizat la Legea 247 printr-o sentinta irevocabila mi s-a stabilit dreptul de a mi se reconstitui o suprafata de 10 ha teren arabil. Dupa ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ph33kty ph33kty buna ziua, se poate anula prin uzucapiune un titlu de proprietate insotit de proces verabal de punere in posesie avand in vedere ca au trecut 13 ani (vezi toată discuția)