avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Adaugare asociati la o firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Adaugare asociati la o firma

Buna ziua,
As dori sa stiu care ar fi pasii adaugarii a 2 asociati la o firma cu unic asociat ?
Rezultatul final ar fi ca toti asociati sa fie egali.

Multumesc mult
Dan
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:05, 29 Mai 2011
Faceti o hotarare a adunarii generale prin care stabiliti acest lucru, faceti un contract de cesiune prin care cedati partile sociale in proportiile cuvenite, declaratii pentru noii asociati, un act constitutiv nou, actualizat, si specimene de semnatura pentru noii administratori.
Se desfasoara in 2 etape, prima depunerea hot,ad. gen. apoi dupa 30 de zile de la publicarea in mon. oficial si restul actelor in etapa a 2-a si ultima.
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2011
ContSters202274, utilizator
Multumesc foarte mult pentru raspunsul incredibil de prompt

Inca o intrebare legat de acelasi subiect.

Ce costuri implica adaugarea asociatilor ?
Destul de mult, exista o anumita modalitate de calcul care tine cont de mai multi parametri, dar in mare pleaca de la 250 in prima etapa si pentru a 2-a etapa pleaca de pe la 350 lei.
Ar mai fi o varianta, daca aveti intentia ca sa le conditionati noilor parteneri accesul in cadrul firmei de un aport in numerar sau in natura, sa faceti marirea de capital social prin cooptarea in societate a celor doua persoane.
Va trebuie o hotarare a adunarii generale in care sa scrie ca se majoreaza capitalul social a sc ....... srl prin cooptarea in societate a .......
Restul formalitatilor le aflati de la registrul comertului unde trebuie sa mergeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ces. si marire capital srl prin ap. in natura ionutanton777ro ionutanton777ro Un SRL format din 2 asociati doreste sa efectueze marirea capitalului social, cu ocazia atragerii unui nou asociat ce va efectua un aport in natura (un ... (vezi toată discuția)
Schimbarea asociatilor in srl kult21 kult21 Buna ziua, As vrea sa stiu care e varianta cea mai optima si fara prea multe acte prin care un asociat se poate retrage dintr-un SRL de buna voie fara a avea ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social prin cooptare 2 asociati Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Doresc sa fac majorare de capital socal prin cooptarea a 2 asociati (art.2) si in acelasi timp modificarea denumirii societatii (primul art din ... (vezi toată discuția)