avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Am fost destituit abuziv
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Am fost destituit abuziv

in urma ascultarii telefonului am fost destituit din politie inainte sugerindu mi sa imi dau demisia:motivul : divulgare a secretului de servici unor persoane neautorizate;nerespectarea juramintului de credinta .Mentionez ca aceea persoana se afla in sistem / si se afla si era coleg cu mine la acelasi sector iar la acea data avea accesul la informatii clasificate timp in care a fost arestat ptr contrabanda cu tigari, momentan fiind pus la dispozitie .Dupa arestarea lui am fost audiat de DIICOT vaslui unde am audiat si apoi scos de sub urmarire penala ptr ca nu exista elementul constitutiv al faptei( nu stiu de sa inceput urmarirea penala)din convorbirile telefonice reiese:la ce ora plecam la servici ,sau la ce ora ieseam ca un coleg este liber intro zi, locul unde ma aflam intrun anumit timp ,Am mai fost invinuit ca nu am raportat despre faptele comise de respectivul coleg si ca lam ajutat sa introduca bunuri neaccizabile peste limita legala.si abatere de la indeplinirea misiunii ptr ca purtam convorbiri la telefon.mai mentionez ca in acelas caz au mai fost cercetati 4 colegi care totusi au ramas in sistem
ce sanse as avea la contencios administrativ
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:51, 12 Iunie 2011
Domnule,daca ati semnat asceasta demisie,cum oare veti putea demonstra ca acest lucru v-a fost ''sugerat '' sau chiar impus?Demisia este un act unilateral de vointa al angajatului prin care notifica angajatorul asupra acestei decizii.Demisia,in speta ,nu are nici un fel de legatura cu solutia DIICOT.In opinia mea,in cazul in care ati inaintat aceasta demisie,semnata de dvs.,nu aveti sanse in cazul unui proces.Este doar pierdere de timp.
Si totusi,daca nu ati inaintat demisia,si ati fost destituit din politie disciplinar,aceasta masura poate reprezenta obiectul unei actiuni judecatoresti.Sfatul meu este sa reveniti cu amanunte-decizie de desfacere a cim,etc.
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2011
andymaurul, utilizator
mentionez ca am fost DESTITUIT din politie .asta la propunerea comisiei de disciplina .(mi sa sugerat sa imi dau demisia ca oricum voi fii gasit vinovat ) asta de catre conducere . ei nu se asteptau sa fiu declarat nevinovat de cei de la DIICOT ,Mi sa sugerat sa declar ca stiam cu ce se ocupa colegul ca la s fii ajutat si eu si ca dandu mi seama in ce mam implicat mam retras ASTA DACA VREAU SA MAI RAMIN IN SISTEM
puteti contesta decizia de destituire, la instanta de contencios administrativ. :)
Interventie moderator Am rugamintea sa continuati discutiile incepute folosind butonul "raspunde". In acest mod exista continuitate intre discutia initiala si intrebarile si raspunsurile ulterioare.
Multumesc!

Gabriela Pintea

luciano72 a scris:
ce acte imi trebuiesc ptr a ataca in instanta destituirea din functie si cat ar costa taxa de timbru (deschiderea dosarului)

rtek a raspuns:
Decizia de revocare din functie si orice act care motiveaza intr-un fel sau altul nemultumirea dvs!Pentru litigii de munca nu platiti taxa de timbru!
Interventie moderator Va rog sa recititi interventia mea anterioara si sa postati intrebarile referitoare la litigiul cu fostul angajator numai in acest topic. Multumesc!

Gabriela Pintea

luciano72 a scris:
daca sunt din HUSI.unde pot merge in contencios administrativ???HUSI sau VASLUI. Si care este termenul (30 zile sau 6 luni )multumesc anticipat

zaharia65_2 a raspuns:
Fiind vorba de o actiune in contencios administrativ, instanta competenta este Tribunalul Judetean (Vaslui in cazul dvs.)- sectia de contencios administrativ.
Referitor la termene, trebuie sa va spun ca legea 554/2004 a contenciosului administrativ,, prevede mai intai o procedura prealabila, in care, in termen de 30 de zile de la comunicarea actului contestat, puteti formula plangere autoritatii care l-a emis, pentru retragerea acestuia. Ulterior primirii raspunsului, in termen de 6 luni de la primirea acestui raspuns , puteti introduce actiunea in instanta, cu atasarea dovezii indeplinirii procedurii prealabile indicate (plangerea facuta autoritatii si raspunsul la aceasta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod penal luciano72 luciano72 am fost scos de sub urmarire penala ptr ca lipseste elementul constitutiv al faptei .puteti sa mi explicati ce inseamna ?(art264 cp )imi apare la CAZIER ... (vezi toată discuția)
Demisia in timp de concediu [quot]vreau sa-mi dau demisia de la rnp sunt in concediu de odihna conform ccm pana la 22.11.2010,in tot acest timp am fost amenintat si santajat de un coleg ... (vezi toată discuția)
7 dosare penale,judecat i n stare de libertate frank_kvitta frank_kvitta o persoana,este cercetata penal,in sapte dosare penale,pentru 14 infractiuni,enumar cateva: conducere fara permis numere expirate vatamare corporala grava ... (vezi toată discuția)