avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrare in legalitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrare in legalitate

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu o sugestie.
In anul 2002 am cumparat o casa in bucuresti. In actul de V-C apare ca imobilul este format din parter si etaj, asa cum reiese si din documentatia cadastrala, La taxe si impozite platesc deasemernea din momentul inscrierii pe rol, tot pe parter si etaj. La cartea funciara, in schimp, apare ca pe etaj nu prezint acte de proprietate. Dar actul de V-C nu este act de proprietate?. Intr-adevar etajul a fost construit, dupa cate am aflat, fara autorizatie de constructie. La momentul cumpararii nu am remarcat acest aspect, iar notarul care a intocmit actele nu a stipulat in documentul de V-C acest lucru. Ce ma sfatuiti sa fac pentru a intra in legalitate?
Vreau sa vand si asta ma incurca.
Ce sa fac?
Cu multumiri anticipate.
Alex
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 15:28, 29 Mai 2011
Dupa ce ati cumparat casa, trebuia sa mergeti cu acel contract de vanzare cumparare sa va intabulati la cartea funciara pentru a va inscrie ca proprietari prin cumparare. Incrierea dreptului de proprietate in cartea funciara este dovada calitatii de proprietar. O puteti face si acum.
Pentru etajul construit fara autorizatie de vechiul proprietar, puteti cere primariei autorizatia de construire, explicand situatia, mentionand ca sunteti un cumparator de buna credinta care doriti sa intrati in legalitate.
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2011
ContSters122901, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

”notare” vs intabulare laurentiubogdan laurentiubogdan Proprietarul unei case de vanzare mi-a explicat ca imobilul are ”intabulare pe teren si [i]notare[/i] pe casa”. Motivul ar fi ca, in autorizatie, ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)
Bloc nedeclarat Luciana44 Luciana44 Am cumparat in 2014 un apartament la etajul 2 , intr-un bloc nou D+P+2E +E3. In 2015 persoana cu apartament cumparat la parter incepe la subsol o ... (vezi toată discuția)