avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... parasire servici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

parasire servici

Buna ziua!
Am gasit un loc de munca, am semnat contract si am lucrat doar 3 zile pt ca in urma unor nemultumiri si nereguli constatate am hotarat sa plec fara sa anunt(deoarece ma gandeam ca in caz de demisie mai trebuie sa stau 20 de zile)
In acest interval de 3 zile nu mi s-a dat o copie a contractului pe motiv ca firma are sediul principal in Bucuresti si au fost trimise la semnat.
La ce concecinte ma pot astepta?..desfacerea contractului de munca pt neprezentare la servici fara motiv intemeiat...si altele?
Cum sa procedez avand in vedere ca trebuie sa duc si o copie a contractului la somaj deoarece eu eram in somaj cand mi-am gasit jobul si nu stiu sigur daca au fost semnate contractele?
Va multumesc pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: Valentinian , utilizator 16:23, 29 Mai 2011
Luati legatura cu angajatorul mai intai ptr. a vedea daca vi s-a incheiat contract de munca.
avocat Cristina Popescu a scris:

Luati legatura cu angajatorul mai intai ptr. a vedea daca vi s-a incheiat contract de munca.

Păi omul a spus că n-a primit o copie, nu că n-a semnat contractul de muncă.
Cred că primul pas ce trebuie este să vadă ce şi dacă i s-a operat în cartea de muncă. Mai ales că este şomer, şi riscă să piardă indemnizaţia, dacă are aşa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate reveni la ajutorul de șomaj? Ene1 Ene1 Bună ziua! Am depus dosarul pt aj șomaj in urma unei disponibilizări colective. După o săptămână am găsit un job si am făcut formele pt angajare, am ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca costev costev Buna ziua, Am fost anuntat de sef ca doreste sa plec din companie si ca vrea sa-mi dau demisia. Nu mi-a dat nici un motiv desi am incercat sa aflu care e ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca cu acordul partilor crish crish Buna ziua, lucrez de 1 an la o firma de vanzari si zilele trecute mi s-a spus sa imi caut alt job.Fara nici un motiv clar.Asa se procedeaza mai nou in ... (vezi toată discuția)