As dori sa cer un sfat cu privire la cum se poate trece in contabilitate o factura pe care nu am incasat-o si care este posibil sa nu o incasez in asa fel incat sa nu platesc aiurea impozit ?
Deocamdata numai in cazul unei hotarari judecatoresti definitiva si irevocabila in baza careia s-a hotarat deschiderea procedurii de faliment impotriva societatii debitoare va puteti ajusta baza de impozitare din factura emisa. Prin ajustarea bazei de impozitare se reduce in mod corespunzator si valoarea TVA-ului colectat. Ajustarea este permisa incepand cu data pronuntarii hotararii judecatoresti de inchidere a procedurii de insolventa.
Iata ca dupa aproape trei saptamani, reveniti cu un amanunt extrem de important. De regula , atunci cand se factureaza catre persoane fizice se si incaseaza. Dvs. sunteti un caz mai special. Cred ca aveti nevoie de sfaturile unui coleg din sectiunea juridice. :) In principiu ar trebui sa se procedeze la fel.
Am sa mut acest subiect. Sper sa va poata ajuta colegii mei.
Ajustare tva
liliana state
Buna ziua tuturor,
Ma poate ajuta cineva?????????Am un client neincasat din luna mai 2007.Atunci am emis factura,m-am inregistrat cu venit si tva de ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva
horia51
Pot recupera TVA de la ANAF in situatia in care firma debitoare este in procedura de insolventa cu facturi neonorate la care Eu am platit acel TVA? Precizez ca ... (vezi toată discuția)