avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de arenda...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de arenda...

Am o mare nelamurire!
Un proprietar de teren(A) a incheiat o procura la notar(in anul 2006) prin care imputernicea o persoana(B) sa-l reprezinte in vederea vanzarii terenului respectiv.
Situatia prezenta face ca B sa semneze un contract de arenda in care are calitatea de arendator,adica un fel de proprietar...
Este legala incheierea unui astfel de contract?
Va multumesc pt.timpul acordat!

Cel mai recent răspuns: cri_secret_ina , utilizator 12:59, 31 Mai 2011
Pai nu prea inteleg. Deci terenul a fost sau nu vandut. Cel care a fost imputernicit s-al reprezinte pe vanzator, a vandut practic acel teren.Acum ce cauta el in contractul de arendare? Adica s-a intamplat ca cel care atunci era imputernicit acum a dat acelasi teren in arenda, adica catre o firma care exploateaza acel teren. E chiar proprietar. Care e dubiul?
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2011
george-neagu, moderator
Terenul nu a fost vandut!
Procura e din 2006,iar acum ,in 2011 imputernicitul vine sa arendeze terenul...
E legal sa faca acest lucru in baza respectivei procuri?Repet...in procura e specificat sa reprezinta proprietarul de drept in vederea vanzarii terenului.In procura nu se mentioneaza nimic despre arenda!
Acum e clar. Nu poate. Trebuie sa aiba clar stabilit de catre titularul dreptului de proprietate ca-l mandateaza sa semneze contractul de arendare dar sa si ridice contravaloarea in bani sau in natura a arendei. De fapt treaba cu semnarea contractului poate fi facuta chiar de catre proprietar. Sociatatea agricola ii trimite postal doua exemplare din contract, semnate si stampilate de reprezentantul legal al firmei agricole, apoi arendatorul le returneaza, semnate si de el, iar dupa ce firma le inregiatreaza la primarie, ii trimite inapoi un exemplar.
Secretarul u.a.t. are obligatia sa verifice in baza carui document s-a incheiat contractul de arenda?
Sau este obligat doar sa-l inregistreze in registrul de arenda?
Nu. Adica chiar daca sa zicem ca ar avea ceva dubii, in lege nu apare nimic care sa-i confere vre-un drept sa refuze inregistrarea contractului de arenda depus de arendas si pentru care acesta a si platit taxa.

Alte discuții în legătură

Plata impozit arenda adipetroiu adipetroiu Buna Seara! Am un teren in arenda si am fost sa-mi ridic banii, am fost pus sa semnez acel act aditional, neexplicandu-mi ca exista 2 posibilitati de ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa-mi aratati un Contract cadru de Arenda in speta pentru arendarea unei suprafete considerabile de pamant ( peste 90 HA ... (vezi toată discuția)
Nulitate contract de arenda . buna ziua doresc să achiziționez ... andreea27 andreea27 Nulitate contract de arenda . Buna ziua Doresc să achiziționez un teren agricol , problema este că vânzătorii au încheiat un contract de arenda pe ... (vezi toată discuția)