avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contributii platite casei de pensii - Legea nr. 1/1970
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contributii platite casei de pensii - Legea nr. 1/1970

Buna ziua,

In perioada 08.02.1986-06.26.1989 am intrerupt activitatea in munca pentru cresterea copilului(nascut in 1984 si unul in 1986) conform art.9/k din legea 1/1970 alin.2.In aceasta perioada mamele nu primeau retributii salariale pentru cresterea copilului insa in prezent imbunatatindu-se aceasta lege se retine si contributiile sociale.In anii invovati de mine se considerau vechime neantrerupta si reancadrarea in munca.Itrebarea mea este:Daca mi se permite sa platesc contributiile catre Casa de Pensii din cei 2 ani intrerupti de mine pentru cresterea copilului.
In cei 33 de ani lucrati de mine nu am mai avut alta intrerupere si tot odata am lucrat in conditiile grupei a II -a de munca.Acest lucru ma va ajuta foarte mult la stabilirea pensiei in prezent.Consider ca ar fi o corelare intre dreptul mamelor pentru cresterea copiilor din anii mentionati de mine si drepturile actuale ale mamelor din anii prezenti.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:33, 29 Mai 2011
Pentru ce venituri sa platiti CAS? :)

Imi pare rau, nu exista nicio prevedere legala care sa va permita sa platiti contributia de asigurari sociale pentru perioada 1986-1989.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere pentru cresterea copilului mariusgmg mariusgmg intre anii 1981 si 1984 mama mea a intrerupt munca 3 ani pt cresterea mea,dar nu a platit contributie la stat deoarece nu a fost informata ca se putea ... (vezi toată discuția)
Vechime pentru intrerupere creștere copil pana la 7 ani Constanta iosca@gmail.com Constanta iosca@gmail.com Buna seara,as dori sa aflu daca întreruperea pe timp de 7 ani, înainte de 1989, se pune ca stadiu de cotizare la pensie. Multumesc (vezi toată discuția)
Refuz pensionare anticipatã parþialã allexis_dan allexis_dan Bună ziua, v-aş ruga dacă mă puteţi ajuta în următoarea problemă: am depus dosarul de pensionare anticipată parţială în următoarele condiţii: - ... (vezi toată discuția)