avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit de teren - neplatit de 10 ani : penalitati? ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit de teren - neplatit de 10 ani : penalitati? termen prescriere ?

Va prezint urmatorul caz: fratii mamei mele(intre timp decedata, deci o reprezint eu si fratele meu) vor sa dezbatem succesiunea dupa bunici, este vorba de o casa + 6 ha pamant. Au trecut 10 ani de la decesul acestora.
Problema este cu impozitul pe terenul agricol (care este dat in arenda)....dar care de 10 ani nu s-a mai achitat. ( unul din frati locuieste in casa, inteleg ca a achitat doar impozitul pentru casa)
Care este valoarea impozitului pe ha si care sunt penalitatile?
Am citit ceva de un termen de prescriptie de 5 ani ...dar nu sunt lamurita.
Multumesc,
Carmen
Cel mai recent răspuns: carmenbucur , utilizator 21:09, 29 Mai 2011
da, termenul de prescriere a datoriilor fiscale catre stat este de cinci ani de zile. interesati-va la primarie daca si cat mai este de platit ca impozit. penalitatile sunt f mari.
Ce ar trebui sa inteleg... ca din cei 10 ani se prescriu 5 ani...deci tot trebuie achitat retroactiv cei 5 ani ramasi.
Acum nu stiu cum se considera: proprietarii au decedat, iar mostenitorii nu au dezbatut inca succesiunea ....ar fi trebuit achitat impozitul de cineva care oricum nu avea act pe pamantul respectiv?

Am citit ca ar fi ceva gen 40 lei/ha. E OK suma asta ? Dar penalitatatile ?? cam ce % pe an ??

Ce ati vrut sa ziceti cu " interesati-va la primarie "daca" ..? pot sa nu am nimic de plata ?? Nu cred .....
Am uitat sa precizez (nu cred ca are relevanta) ....bunicul era veteran de razboi, deci era scutit de impozitul respectiv .
Multumesc,
Carmen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la dezbatere succesiune doar pentru unul din bunuri carmenbucur carmenbucur Revin in forum : se vrea dezbaterea succesiunii dupa bunici intre cei 3 frati ai mamei si noi, mostenitorii mamei( eu si fratele meu avem succesiunea ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri si terenuri mahalean mahalean Buna seara , Mama a fost urmasa de veteran de razboi pina in anul 2010 cind a decedat . Pina acum nu am facut dezbatere succesorala . Directia finantelor ... (vezi toată discuția)
Texe urmasi veteran de razboi Respect968 Respect968 Buna seara! vreau sa stiu si eu daca sunt scutit de impozitele de la primarie (casa, pamant) ca nepot al unui veteran de razboi care nu mai e in viata...bunica ... (vezi toată discuția)