bunicul meu murind in razboi bunica mea a fost nevoita sa plece din basarabia
ia fost luata casa si averea confiscata .
as dori sa stiu eu fiind nepoata daca am dreptul la despagubiri .
mentionez faptul ca nu am acte , decat un certificat de nastere al tatalui meu si un certificat de deces tatal meu a murit acum 4 ani., iar bunicul meu a murit in razboi.
ce acte trebuie sa depun la dosar si cum trebuie sa procedez, si unde anume tinand cont de faptul ca eu locuiesc in braila.
tatal meu fiind nascut in anul 1939 in comuna blagesti raionul murgeni.
va multumesc....:">
buna ziua
mda multumesc
asta ar fi o parere de-a dvs domnule
eu am alte informatii , pt ca nu as fi incercat eu de nebuna sa revendic .....
in fine multumesc pt re...
va doresc o zi buna....
Legea 290/2003. Din pacate, daca nu ati depus pana acum dosarul la Comisia judeteana de aplicare a Legii nr. 290/2003 din cadrul Institutiei Prefectului din localitatea in care locuiti, nu mai puteti depune. Ultiul termen pentru depunerea dosarelor pentru despagubiri a fost prelungit prin Legea nr. 171/2006. Mai este un proiect de lege pentru prelungirea termenului de a depune dosarele, dar a fost respins de Senat. Daca nu va fi acordat un nou termen printr-o lege ce va modifica Legea 290/2003 cererea Dvs. ar fi considerata tardiva.
In privinta inscrisurilor, aveti nevoie de dovada refugiului, acte de stare civila, dovada bunurilor confiscate. Pana una alta nu ar fi rau sa vi le procurati.
Succes.
ceea ce a sugerat Mahetin nu este real din simplu motiv ca legislatia RM nu prevede revendicarea proprietatilor, doar pentru cei supusi represiunilor politice, cetateni RM, prin L. 1225/1992 s-a prevazut modalitatea de despagubire pentru bunurile nationalizate, confiscate sau scoase in orice alt mod din posesie urmare a represiunii politice.
Iar ultimul termen de depunere a cererii de despagubiri pentru bunurile ramase in Basarabia, stabilit de L. 290/2003 modificata, a fost 1.05.2007.
In cazul in care decideti sa procurati acte din arhivele RM va pot ajuta.