avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie impotriva deciziei de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie impotriva deciziei de pensie

Buna ziua!, am depus la casa de pensii in data de 04. 06 .2011 o contestatie si nici pana in ziua de azi nu am primit raspuns conf. lg. in 30 de zile de la comunicare. Cand i-am contactat telefonic mi-au spus :" cf. noii legi a pensiei 263/2010 s-a infiintat o comisie centrala de contestatie si raspunsul il primesc de la Bucuresti", dar ce facem cu termenul?, au trecut aproape 2 luni de zile de cand am depus contestatia .Eu inteleg ca decizia de pensionare este definitiva si irevocabila in momentul cand primesc acel raspuns . Am asteptat cinci luni ca sa primesc acei bani nenorociti si trebuie sa mai astept cred cam tot atat ca sa-mi dea raspunsul la contestatia deciziei de pensionare. Va multumesc !
Cred, totusi, ca nu ati depus contestatia in 4 iunie 2011. :)

Potrivit art. 18 din anexa 1 a Ordinului nr. 1.453/2011, Casa Nationala de Pensii Publice are obligatia sa solutioneze contestatia dvs. in termen de 45 de zile de la depunerea acesteia la casa teritoriala de pensii.
Art. 18.
Termenul de solutionare a contestatiei este de 45 de zile de la data inregistrarii acesteia la casa teritoriala de pensii emitenta.
Art. 19.
(1) Hotararile comisiei se comunica persoanelor in cauza si caselor teritoriale de pensii interesate, in termen de 5 zile de la data adoptarii.
(2) Hotararile comisiei se comunica persoanelor in cauza prin posta, la domiciliul persoanei, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire, data comunicarii fiind data primirii sub semnatura a hotararii.

Pentru refuzul nejustificat de rezolvare a unei cereri privind drepturile de asigurari sociale, adica pentru neindeplinirea obligatiei de a solutiona contestatia in termenul legal, va puteti adresa direct instantei. Intrucat este vorba despre o autoritate publica centrala, instanta competenta este Curtea de Apel.
:Sorry ptr. eroarea strecurata ,este vb. de luna martie , din ziua de 06.2011. Cei de la Casa de Pensii au spus ca aceasta Comisie Centrala de Contestatii s-a format mult mai tarziu si ca de la casa de pensii au plecat dosarele la Bucuresti ,cam pe la inceputul lunii mai.Eu nu inteleg, adica casa de pensii nu stie ce face comisia centrala de pensii?, adica nu poate informa pensionarul in legatura cu contestatia pe care am facut-o ?,doar la ei am inregistrat cererea de contestatie .Am sa le fac o vizita de curtoazie celor de la casa de pensii si am sa o intreb respectos pe d-na directoare ce mai face si unde isi petrece vacanta Cred ca la aceasta intrebare sigur stie raspunsul .Multumesc ptr. timpul acordat, o seara frumoasa!
nistorsofia a scris:
Cei de la Casa de Pensii au spus ca aceasta Comisie Centrala de Contestatii s-a format mult mai tarziu si ca de la casa de pensii au plecat dosarele la Bucuresti ,cam pe la inceputul lunii mai.

Au spus bine, Ordinul nr. 1.453/2011 a fost publicat in Monitorul Oficial in data de 9 mai 2011.

nistorsofia a scris:
Eu nu inteleg, adica casa de pensii nu stie ce face comisia centrala de pensii?, adica nu poate informa pensionarul in legatura cu contestatia pe care am facut-o ?,doar la ei am inregistrat cererea de contestatie.

Doamna, m-ati facut sa rad. :)

Comisia centrala de contestatii functioneaza in cadrul Casei Nationale de Pensii Publice. Casa Nationala de Pensii Publice coordoneaza si controleaza toate casele teritoriale de pensii. Dvs. v-ati luat sefii la intrebari? Cam asta cereti celor de la casa de pensii, sa-si intrebe sefii "de ce nu solutionati contestatiile mai repede?".

De ce nu trimiteti un e-mail sau o sesizare direct Casei Nationale de Pensii Publice? Aveti un link mai jos:
[ link extern ] /

Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie impotriva deciziei de pensie BiancaTudose BiancaTudose buna ziua! Bunica mea s-a pensionat cu 53 de ani vechime, dintre care o mare parte din ei a lucrat in grupa a II- a de munca. S-a emis decizia in data de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la judecatorie la decizia de pensionare Obacescu Mihai Obacescu Mihai Doresc sa gases un avocat cu experienta privind pensionarea si neluarea in calcul la Decizia de pensionare a unor venituri suplimentare obtinute. Cum procedez ? (vezi toată discuția)
Comisia centrala de contestatii nu a raspuns la contestatia mea impotriva deciziei de pensie cris_kiri cris_kiri Buna ziua! Ma numesc Cristina si va scriu in numele mamei mele. Anul trecut in luna ianuarie si-a depus dosarul in vederea pensionarii pentru limita de varsta ... (vezi toată discuția)