avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Primire amenda prin posta! / 6 luni prescriere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Primire amenda prin posta! / 6 luni prescriere

Am luat amenda de la un rchipaj de la serviciu de politie rutiera municipala Focsani intr-o COMUNA !

Am inteles pana acum ca nu am cum sa contest!

Mai am 3 intrebari:

1.. Daca politia trimite amenda prin posta sub forma de recomandata si eu ma fac ca ploua , am sanse sa scap de ea dupa 6 luni la prescriere?

2..Daca imi lipeste pv pe usa in prezenta unui martor mai pot plati amenda la jumate in 48 de ore?

3..Nu se incalca puterile in stat daca cei de municipala stau in comune?
Adik nu trec peste atributile lor? :sorry:
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:35, 30 Mai 2011
puteti contesta in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal. tot de cand vi se comunica, in 48 de ore puteti plati la jumatate (daca nu v-au taiat aceasta favoare)
ei au la dispozitie 6 luni sa intocmeasca procesul verbal, daca e intocmit corect si nu-l contestati, datoria se inregistraza la administratia financiara. degeaba va faceti ca ploua, ca veti plati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie neridicat de la posta nairam63 nairam63 Ce se intampla daca nu ma duc sa ridic de la posta un proces verbal de contraventie pentru depasirea vitezei legale cu 11 km/h? (vezi toată discuția)
In câte zile primesc amenda rutierã acasã dacã nu am semnat procesul verbal? csokatu77 csokatu77 ieri m-au prins cu radarul ăsta nou, și nu am semnat procesul,dacă îmi trimit prin poștă mai pot să plătesc numai jumate în 48 de ore de la ... (vezi toată discuția)
Amenda radar AntoanelaC AntoanelaC Buna seara, Am rugamintea daca ma puteti ajuta cu un raspuns in urmatoarea speta. Am gasit un process verbal de la Politie pentru ca am fost surprinsa de ... (vezi toată discuția)