avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda radar

Buna seara,
Am rugamintea daca ma puteti ajuta cu un raspuns in urmatoarea speta. Am gasit un process verbal de la Politie pentru ca am fost surprinsa de radar circuland cu 152 km/h (in zona de 130 km/h). Acesta a fost intocmit ca urmare a unei adrese din partea Politiei , primita de firma proprietara a masinii, prin care se cerea sa se comunice soferul ce a condus auto... in data de..., La data intocmirii este trecuta 16.06.2014, ora 20, dar eu l-am gasit in usa astazi. Intrebari:
- numele este trecut gresit in procesul verbal, dar CNP-ul este correct. Pot contesta si se poate anula acest process verbal datorita acestui fapt?
- desi a fost intocmit in data de 16.06.2014, eu l-am gasit doar astazi in usa; mai pot beneficia de cele 48 ore in care pot plati 1/2 din amenda?
- nu mi-a- fost inmanat personal si nici prin scrisoare recomandata; pot sa reactionez ca si cum nu l-am primit?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:37, 23 Iunie 2014
1-Nu este element care sa determine anularea PV in conditiile in care exista CNP corect
2-Facilitatea achitarii a jumatate din amenda este de 48 de ore de la comunicarea PV
3-Chiar daca invocati ca nu ati primit PV,amenda isi urmeaza parcursul
Daca nu achitati in termen amenda,responsabilitatea recuperarii amenzii cade in sarcina autoritatii fiscale responsabile domiciliului dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala pentru depasirea vitezei legale ionut_burtan ionut_burtan am fost surprins de un aparat radar pe raza localitati Barcanesti ( DN 1 cu limita de 70 km/h) circuland cu 96 km/h la 100 m de iesirea din localitate ... (vezi toată discuția)
Motiv contestatie pv contraventie - amenda radar Alex Miºa Alex Miºa Am fost inregistrat de aparatul radar circuland in localitate cu 65 km/h si sanctionat cu amenda si 2 puncte de penalizare. Nu am avut obiectiuni, asta este, ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri C.Geta C.Geta buna seara.as avea nevoie de ajutorul dv. 1.am fost depistat cu aparatul radar cu 160km/h pe drum european.am contestat pv.politia a depus la dosar foto in ... (vezi toată discuția)