avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daune morale si materiale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daune morale si materiale

Buna ziua!
Am fost inculpat intr-un proces penal si am primit o condamnare definitiva in data de 14 decembrie 2010, ce a presupus anularea permisului, 6 luni de inchisoare cu suspendare, 2 ani si 6 luni interzicerea drepturilor, plata sumei de 15000 ron daune morale, plata avocatului partii vatamate in valoare de 7000 ron, spitalizarea 4139 lei.
a fost vorba de un accidenty stupid de circulatie, eu ca si sofer conduceam cu sub 30 la ora, dar victima a iesit dintre masini si a trecut oblic iesind conform expertizelor efectuate in afara trecerii in momentul impactului.
As avea mai multe intrebari la dumneavoastra:
1. Sentinta nu a venit demult la Sibiu, de la Curtea de Apel de la Alba unde a avut loc condamnarea, dar in data de 18 mai 2011 am primit o hartie recomandata de la Fondul de Ajutorare a Victimelor Strazii in care eram informat ca daca nu platesc victimei suma de 15000 ron se vor vira in data de 17 mai 2011?????!!!!!!!
Deci trebuie sa mai precizez ca nu aveam asigurarea valabila la data producerii accidentului.
Am sunat la ei, am vorbit cu un consilier juridic care mi-a spus ca mi-au mai trimis o hartie si ca nu sunt obligati sa faca asta.
Va rog sa imi spuneti daca se poate care este procedura corecta, daca aveau voie conform legii sa vireze banii victimei fara a ma instiinta pe mine si mai ales ce cale de atac exista pentru ca nu mi se pare corect ce s-a intamplat.
2. Instanta de apel a hotarat ca si culpa 50 % si 50 % pentru fiecare dintre parti, eeste normal ca sa fiu pus la plata in toate cheltuielile cu jumatate de suma conform culpei mele si avocatul sa il platesc in totalitate?
3. Acum am aflat ca partea vatamata avea tutore, avand un bogat certificat medical la psihiatrie din 1987 incoace, in acest caz era normal sa fiu condamnat la o asemenea pedeapsa si ce cale pot urma pentru a se indrepta nedreptatea?
Va multumesc anticipat si va doresc sa aveti o zi buna!
Radu
P.S. ar mai fi 2 intrebari legate de medicina legala care a dat 100 de zile de ingrijiri desi se spune clar ca la impact de sub 30 la ora nu se poate avea un asemenea numar de zile (am citit lucrari in domeniu cu sefi de catedre de medicina legala)?
si inca o intrebare la expertiza auto expertii au spus ca pietonul are partea s-a de vina ca nua trecut transversal pe trecere conform legii, dar omit intentionat sa spuna urmatorul articol din codul rutier unde se precizeaza ca in cazul accidentarii datorita neresprectarii normelor de circulatie sunt direct raspunzatori, atata timp cat conducatorul auto a respectat normele de circulatie.
Eu le-am respectat si am fost totusi condamnat foarte aspru.
Se mai poate face ceva???
P.S.2. Daca persoana vatamata decedeaza se mai platesc daunele daca are mostenitori legali, in speta doi copii majori?

Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
Andrei Mircea, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident rutier soldat cu deces vostinarcornel vostinarcornel buna seara.Ma numesc Cornel ,sunt din Arad.As avea nevoie de ajutorul dvs. in legatura cu un accident soldat cu deces.,v-am contactat din partea familiei ... (vezi toată discuția)
Accident rutier mortal dodo2009 dodo2009 Buna ziua Va expun cazul unui prieten si va rugam sa ne ajutati cu raspunsuri. Ruda prietenului meu a fost accidentata mortal cand traversa strada. Politia ... (vezi toată discuția)
Accident auto... poate reusiti sa-mi dati o opinie pertinenta maria_madalyna maria_madalyna In 18 august 2006 un prieten a fost implicat intr-un accident auto cu victime. Avea viteza de 58 km/h in zona intraurbana cu viteza maxima legala de 50 km/h si ... (vezi toată discuția)