avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Adeverinta echivalenta Dipomei de licenta universitare?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Adeverinta echivalenta Dipomei de licenta universitare?

Buna ziua,

In legea invatamantului sunt prezentate urmatoarele articole:

716 din 23/10/2007 legea invatamantului
Art. 20
(1) Titularii sau imputernicitii acestora au dreptul sa solicite eliberarea actelor de studii completate, dupa termenul aprobat de senatul institutiei, care poate fi cel mult de 12 luni de la finalizarea studiilor, respectiv de doua luni de la confirmarea titlului stiintific de doctor.
Art. 38
Dupa finalizarea completa a studiilor, la cerere, absolventilor li se elibereaza Adeverinta de absolvire a studiilor, al carei termen de valabilitate este de maximum 12 luni.

As dori sa tiu daca exista un articol sau lege care spune ca adeverinta este substituentul suficient pentru Diploma de licenta(cel putin pana la eliberarea ei) si care este aceasta ???

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: florin_a , utilizator 19:05, 23 Iulie 2008
Mergeti la angajator si faceti demersurile necesare obtinerii scutirii de impozit pe venit. In loc de diploma de licenta depuneti o copie legalizata de pe adeverinta eliberata de facultate prin care se atesta faptul ca sunteti licentiat.

O alta varianta ar fi sa mergeti mai intai la Administratia Financiara si sa le puneti o intrebare in acest sens, intrucat organele fiscale sunt cele care verifica modul de stabilire si de calcul al impozitului pe venit.
Va multumesc pentru ajutorul acordat, problema s-a rezolvat si au acceptat adeverinta care sa ateste ca sunt licentiat.
Cu respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inginer it - scutire impozit Sophya Sophya Buna ziua, Am si eu o problema. Sunt angajat la o firma de IT. Am absolvit Facultatea \"Electronica si Telecomunicatii\" din cadrul Universitatii ... (vezi toată discuția)
Deducere de impozit pentru programatori oany_19 oany_19 Buna ziua, Am si eu o intrebare. Lucrez la o firma de IT pe functia de programator. Am terminat facultatea Stiinte Economice specializarea Contabilitate si ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe venit absolvent fara licenta adryanmh adryanmh Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca din pct de vedere legal sunt eligibil pt scutirea de impozit prin noua lege. Mentionez ca am absolvit facultatea de ... (vezi toată discuția)